BAŞKAN ÖZTÜRK’TEN ESKİ BAŞKANA PARK JESTİ

BAŞKAN ÖZTÜRK’TEN ESKİ BAŞKANA PARK JESTİ

Kozan Belediyesi’nin “Parklar Hayat Buluyor” projesi kapsamında yenileyerek hizmete açtığı son park Ersan Arıkan Parkı oldu.

Kozan eski belediye başkanlarından Ersan Arıkan`ın isminin verildiği ve uzun yıllar bakımı yapılmayan Ersan Arıkan Parkı, Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışması sonucunda 4 ayda tamamlandı.

 

Geçmiş yıllarda hizmet almadığı için amacından uzaklaşan ve şehrin merkezinde olmasına rağmen atıl kalan park yeniden inşa edilerek, ilkbaharda vatandaşın ve çocukların rahatça kullandığı yeni cazibe merkezi haline getirildi.

 

Kozan Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, Başkan Musa Öztürk’ün talimatı ile hazırlanan proje kapsamında Ersan Arıkan Parkını baştan aşağı yenileyerek, eskiyen ve kullanılamaz halde olan oyun gruplarını değiştirerek peyzaj düzenlemelirini tamamladı. Ayrıca merkez mahalle muhtarları için yaptırılan muhtarlık hizmet binası Tufanpaşa Mahallesi Muhtarlığı için Ersan Arıkan parkına yapıldı. Yapımı tamamlan muhtarlık hizmet binasında tuvalet, muhtar odası ve çay ocağı ve Kozan’da ilk defa hayata geçirilen çocuk emzirme odası bulunuyor. Kozan Belediyesinin ekmek satışlarının devam etmesi için daha önce parkta bulunan ekmek büfesi de yenilenerek sağlıklı hale getirildi.

 

Mahallesinin en eski parklarından birisi olan Ersan Arıkan Parkının yenilenmesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Tufanpaşa Mahalle Muhtarı Nuh Çolak, belediye ekiplerine ve Başkan Musa Öztürk’e teşekkür etti. Çolak yaptığı açıklamada “Parkımız yıllardır hizmet almadı. Oyun gruplarımız kullanılamaz durumda olduğu için parkımıza kimse rağbet etmiyordu. Baştan sona yenilenen parkımız sayesinde şu anda çocuklarımız şehrin merkezinde yeşil alana ve sağlıklı oyun alanlarına kavuştu. Aileler gönül rahatlıyığla çocuklarını getiriyorlar” dedi.

 

Kozan Belediyesinde göreve geldikleri il günden bu yana vatandaşa hizmet etmeyi kendisinin ve ekibinin tek gayesi olduğunu ifade eden Başkan Öztürk Ersan Arıkan parkında yapılan çalışmaları değerlendirdi. Başkan Öztürk “Parklar dinlenme alanı olmalarının yanı sıra şehirlerin değişen yüzlerini de yansıtır. İsmini Belediye eski başkanlarımızdan Ersan Arıkan’dan alan bu güzel parkımız zaman içinde ilgisizlikten adeta harabeye dönmüştü. Göreve geldiğimiz yıl içerisinde bu parkımızı baştan sona projelendirerek yeniden yaptık. Belediye eski başkanımız Sayın Ersan Arıkan’ın ismine yakışır bir hal aldığına inandığımız bu parkımız sadece çocuklar için değil, şelalesi, sosyal alanları, tatlı su çeşmeleri, ağaçlara yerleştirdiğimiz kuş yuvaları ve peyzajı ile yetişkinlerinde hoş vakit geçirebileceği bir park oldu. Parkımız her şeyin en iyisine layık olan Kozanlı hemşerilerime hayırlı olsun” diye konuştu.