Başkent Kozanlılar Vakfı, Anıtkabir'de Kozan'ın Kurtuluşunu Kutladı

Başkent Kozanlılar Vakfı, Anıtkabir

Geçtiğimiz yıl kurulan ve birçok etkinliğe imza atan Başkent Kozanlılar Vakfı, Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü Anıtkabir'de düzenlediği törenle kutladı.

Törene vakıf başkanı Ahmet Topaloğlu, Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, Kozan Ticaret Borsası Başkanı İdris Çevikalp ve Ankara'da yaşayan çok sayıda Kozanlı katıldı.

Törende bir konuşma yapan vakıf başkanı Ahmet Topaloğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ne şu ifadeleri yazdı:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünde, seni ve kahraman silah arkadaşlar:~:text=Ankara'da%20ge%C3%A7ti%C4%9Fimiz%20y%C4%B1l%20kurulanını saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz. Bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde göstermiş olduğunuz azim ve kararlılık, bizler için daima ilham kaynağı olmaktadır. Kozanlılar olarak, emanetinize sahip çıkma ve Cumhuriyetimizi yüceltme yolunda çalışmaya devam edeceğimize söz veriyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Tören, katılımcıların Atatürk'ün mozolesine çelenk koyması ve saygı duruşuyla sona erdi. Başkent Kozanlılar Vakfı, bu anlamlı törenle Kozan'ın tarihi ve kültürel mirasını yaşatma ve tanıtma misyonunu sürdürme kararlılığını bir kez daha göstermiş oldu.