Baştürk, “Cenazemizle rezil olduk”

Baştürk, “Cenazemizle rezil olduk”

Kozan Devlet Hastanesi morg meselesi ilçe gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Annesi vefat eden yurttaş gazetemize konuştu. "Başhekimin talimatıymış, cenazemizi morga almadılar."

Kozan Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Çağlar Bozkurt, geçtiğimiz Pazar akşamı tweet atarak kendi yürürlüklerinde dışarıdan gelen cenazelere morg hizmeti verme zorunluluklarının olmadığını, bu sorumluluğun Adana Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu dile getiren bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımından sonra Cumhuriyet Halk Partisi Kozan İlçe Başkanı Bünyamin Sedefoğlu, "Cenaze üzerinden tartışma olmaz” diyerek Büyükşehir Belediyesi'nin kısa zaman içerisinde tam teşkilatlı bir mezarlık yapacağını, burada da morg hizmeti verileceğini açıkladı.

Güven Baştürk isimli yurttaş, cenazelerinin Kozan Devlet Hastanesi morguna alınmaması ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulundu. Tarih, 18 Temmuz 2022’yi gösterdiğinde saat 20.45'te Güven Baştürk'ün annesi Hayriye Baştürk evinde vefat etti. Aile, cenazeyi Kozan Devlet Hastanesi morguna kaldırmak için belediyenin cenaze işlerinden yardım istedi.

 Aile her ne yaptıysa Kozan Devlet Hastanesi morguna cenazelerini koyamadı. Sonrasında Adana Büyükşehir Belediyesi 3. ve 5. Bölge Koordinatörü Ataol Öztorun’a ulaştılar. Öztorun, aileye yardımcı olmak amacıyla Sarıçam'da bulunan Sofulu Mezarlığı’nda yer bulduğunu aileye iletti. Cenaze, cenaze aracı ile Adana'ya giderken yakınlarından biri İmamoğlu Devlet Hastanesi ile irtibata geçti. Burada boş yerin olduğu, cenazenin kabul edilebileceği belirtildi. Cenaze İmamoğlu Devlet Hastanesi morguna konuldu ve sabah aile tarafından alınarak son yolculuğuna uğurlandı.

Yaşanan bu üzücü olay karşısında şaşkınlığını koruyamayan Güven Baştürk, “Biz, cenazemiz ile rezil olduk" ifadelerini kullandı.

Kozan Devlet Hastanesi sosyal medyasından da yapılan açıklamada, sosyal medya ve yerel basında morg hizmeti ile ilgili olarak yanlış bilgilerin olduğu, 18 Temmuz 2022 günü belediye internet sitesi kaynak gösterilerek Kozan'da 20 kişinin vefat ettiği, 6 adet morg dolabı bulunduğu, 205 yataklı hastanenin hastanede vefat edenlerin dışında yer kalırsa dışarıdan gelenlere yine hizmet vermeye devam edeceği ifade edildi.

Kozan'da yıllık ortalama baz alındığında günlük 2 kişi vefat ediyor. 18 Temmuz 2022 günü Kozan Belediyesi sitesinden yayınlanan cenaze isimlerinin tamamı bir gün içerisinde vefat edenler değil, yaklaşık bir hafta boyunca vefat edenler olduğu belediye tarafından teyit edildi.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak, hiçbir zaman “Devlet Hastanesi morguna cenazeler alınmıyor” demedik. Sadece, başhekimin yaptığı açıklamadan yola çıkarak haber oluşturduk. Konunun muhatapları ile görüşerek kamuoyunu bilgilendirdik. Bizzat, doğrunun ve halkın faydasına ne varsa sorumlulu gazetecilik gereği yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha kamuoyuna ve değerli okuyucularımıza bildiririz.