BELEDİYE EKMEĞİNİN GRAMAJI DÜŞÜRÜLDÜ

BELEDİYE EKMEĞİNİN GRAMAJI DÜŞÜRÜLDÜ

Kozan Belediyesi tarafından üretilen halk ekmekte, gramaj azaltmasına gitti. Yapılan uygulamanın halka duyurulmadan gizli kalması tepkilere neden oldu.

Kozan Belediyesi bünyesinde faaliyetini sürdüren, 1 iş gününde yaklaşık olarak 10 bin ekmek üreten Kozan Belediyesi 250 gram olarak üretilen ekmeğin, belediye büfelerinde 1 TL fiyat tarifesi ile satılıyordu.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından değişen Kozan Belediye Başkanı ile birlikte mevcut belediye başkanı 2014 yılı öncesinde belediye fırınının müdürlüğünü yapan ve Kazım Özgan´a yazdığı şiirlerle tanınan Emrullah Çelik, 5 yıl aradan sonra tekrar Kozan Belediyesi fırını müdürlüğüne Kazım Özgan´ın talimatı ile geçti.

Göreve gelmesinin ardından Çelik Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan´ın talimatı ile 250 gram ekmeği 200 grama çektiği anlaşıldı.

Yapılan gramaj eksikliği ile birlikte Kozan Belediyesinin ürettiği ekmeğe % 20 civarında gramaj zammı yapılmış oldu.

Yapılan gramaj eksilmesinden büfeden ekmek alan birçok vatandaş habersiz olduğu gözlenirken, fırın müdürü tarafından yapılan zammın belediye ekmek büfelerinde çalışan personellere dahi duyurulmadığı iddia edildi.

Gerçekleşen gramaj ayarlamasına Kozan Fırıncılar Odası´nın yorumunun ne olacağı merak konusu oldu.