Anahtar Kelimeler: BİLİMSEL ECZACILIK YAŞINDA

BİLİMSEL ECZACILIK 177 YAŞINDA

BİLİMSEL ECZACILIK 177 YAŞINDA

14 Mayıs Bilimsel Eczacılık günü olması nedeni ile Adana...

14 Mayıs Bilimsel Eczacılık günü olması nedeni ile Adana Eczacı Odası Kozan Temsilcisi Eczacı Serdar Gezer bir basın açıklaması yaptı. Gezer yapmış olduğu basın açıklamasında; ?Değerli basın mensupları; 14 Mayıs 2016´da Bilimsel Eczacılığın 177. yılını kutlayacağız.  Tam 177 yıldır biz eczacılar insan sağlığını merkezine alan bir anlayışla, sağlığın sadece bedenen sağlık anlamına gelmediği bilinciyle toplumsal sorunlara da aynı duyarlılıkla yaklaşarak karşılaştığımız tüm sorun ve zorluklara rağmen halk sağlığı için çalışıyor ve emek veriyoruz. Tüm bunlarla birlikte ülkemizi, halkımızı, demokrasimizi ve cumhuriyetimizi ilgilendiren konularda da toplumsal sorumluluğumuz gereği halkın yanında taraf olduk bundan sonra da taraf olmaya devam edeceğiz.

Hepinizin bildiği gibi 2000´li yılların başından itibaren sağlıkta dönüşüm ile birlikte sağlık alanında köklü değişiklikler yapıldı. Eczacılar olarak bizler yapılan bu değişikliklere, ekonomik kayıplarımıza rağmen halk sağlığı adına destek verdik. Çünkü bizler biliyor ve inanıyoruz ki; sağlık insanların kolay ve parasız olarak ulaşması gereken bir hak ve sosyal devletin de olmazsa olmazlarından biridir.

Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen halka ve halk sağlığına sahip çıkan tüm eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılar Gününü kutluyor,  hepinize saygılar sunuyorum? dedi.