BİLİNMEYEN KAYNAKLARDAN SU İÇMEYİN!!!

BİLİNMEYEN KAYNAKLARDAN SU İÇMEYİN!!!

Bilinmeyen kaynaklardan su içmeyin! Yazın hijyene dikkat edin, enfeksiyon riskini artırmayın. Köy ve bağ gibi yerlerde güvenilir ve bilinen su kaynaklarını tercih edin, sağlığınızı koruyun!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlar daha fazla dışarıda vakit geçirmeye başlıyor. Yetkililer, özellikle bu dönemde su ve yemek gibi ihtiyaçların dışarıdan temin edilmesi konusunda önemli uyarılarda bulunuyor. Özellikle hijyenik olmayan yerlerden yemek tüketilmemesi gerektiği vurgulanıyor.

Yetkililer, “Yaz aylarının gelmesiyle beraber birçok kişi kendini dışarı atıyor. Dışarıda yemek yiyoruz, geziyoruz ve bazen dışarıda uyuyoruz. Fakat bu dönemde dikkatsiz yapılan tüketimler birçok enfeksiyona zemin hazırlıyor. Bilinmeyen kaynaklardan su tüketmekten kaçınmalıyız. Yemekleri de güvenilir ve hijyenik yerlerden, kapalı ortamlardan temin etmeliyiz. Yaz aylarında sıcaklıklar mikropların ve bakterilerin çoğalması için ideal bir ortam yaratıyor. Hijyene dikkat edilmediğinde bu mikroplar hızla çoğalarak ciddi hastalıklara neden olabilir. Bu nedenle güvenilir kaynaklardan ve yerlerden sağlıklı besinler tüketmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Yetkililer, yaz mevsimiyle birlikte köy, bağ, bahçe gibi yerlere giden vatandaşları da uyararak, kaynağı bilinmeyen kuyu ve kaynak sularının tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor. Yetkililer, “Yazla birlikte serin yerlerde konaklama ihtiyacı duyduğumuz için şehir merkezlerinden köy, bağ, bahçe gibi alanlara yöneliyoruz. Bu yerlerde su kaynaklarının nereden geldiği çoğu zaman belli olmuyor. Çoğu yerin kanalizasyon veya su şebekesi yok. Bilinmeyen kaynaklardan su tüketmek, özellikle bağışıklığı düşük kişilerde ciddi sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle suyu güvenilir yerlerden ve bilinen kaynaklardan temin etmeliyiz. Mümkünse kuyu sularının gerekli incelemelerinin yapılıp tüketilmesini öneriyoruz. İçerisinde zehirli veya kimyasal madde olup olmadığını bilemeyiz” ifadelerini kullandı.