Anahtar Kelimeler: Binboğa milyonluk yatırım

Binboğa Bal’dan 60 milyonluk dev yatırım

Binboğa Bal’dan 60 milyonluk dev yatırım

Türkiye bal ihtiyacının yüzde yirmiden fazlasını karşılayan Binboğa Bal Kooperatifi Kozan Organize Sanayi Bölgesi’ne yaklaşık 60 milyonluk dev yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin bal ihtiyacının yüzde 20'sinden fazlasını karşılayan ve Kozan’ın dünyaya açılan markalarından biri olan Binboğa Bal Kooperatifi başkanı Emrah Zararsız, Kozan Organize Sanayi Bölgesine yaklaşık 60 milyonluk yatırım yapacaklarını ve çalıştırdıkları personel sayısını iki katına çıkaracaklarının müjdesini verdi. Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Fatih Aydın ve Kooperatif başkanı Emrah Zararsız’ın katıldığı toplantıda müjdeyi veren Emrah Zararsız;

 "Sayın Kaymakamımız, “Örnek bir tesis kurun, size örnek bir yer verelim” dedi. Bizlere Kozan Organize Sanayi Bölgesi'nin girişinde çok güzel bir yer verdiler. Büyük araştırmalar yaptıktan sonra dünyadaki örneklerini de göz önünde bulundurarak büyük bir bal kooperatifi tesisi kurmaya karar verdik. 1,5 yıl projeyi hazırlamak ile uğraştık. Üç aşamalı bir proje olacak. Birinci aşamada; depo ihtiyacımızı karşılayacağız. Ikinci aşamada; üretim tesisini kuracağız. Son aşamada ise, teneke fabrikasını kuracağız. Üç aşamalı projenin toplam maliyetinin yaklaşık 60 milyon civarında olacağını düşünüyoruz. Şu anda 101 personelimiz bulunuyor. Bunu 200 personele çıkarmayı hedefliyoruz” Ifadelerini kullandı.

Emrah Zararsız, dev yatırıma en kısa sürede başlanacağı müjdesini verirken, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam2da Kozanlılara sağladıkları istihdamdan dolayı Başkan Emrah Zararsız ve yönetimine teşekkür etti.