Yüksel DURNA
18.05.2024 20:06:47
Kozan atıksu arıtma tesisi proje ihalesini 2018 yılında yaparak ilbank hibe ve kredi kapsamına da aldırmış tık. Aynı şekilde Pozantı Akça Tekir ve Yumurtalık da. Saimbeyli, Karataş, Aladağ ve İmamoğlu nun da projelerini yaparak ihalesi tamamlanıp hibe ve kredi ile inşaata başlanmıştı. Bunları yapmak yürek ister bilgi ve iddia sahibi yöneticilerin işidir. Yedigöze içmesuyu projesi, hibe ve kredisini de bizzat ben yaptırmıştım. Maalesef kayıp bir 10 yıl olacak

Anahtar Kelimeler: GEÇMESİN

BİR 5 YIL DAHA GEÇMESİN

BİR 5 YIL DAHA GEÇMESİN

BİR 5 YIL DAHA GEÇMESİN

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın 2019'daki göreve gelişinin ardından Kozanlılar, atık su arıtma tesisinin yapımıyla ilgili umutlarını diri tuttu. Başkan Karalar, göreve gelir gelmez projenin hazır olduğunu ve ihaleye çıkacağını müjdelemişti. Aradan geçen 5 yıla rağmen projede somut bir ilerleme kaydedilemedi.

Kozan'a her ziyarette bu konuyu gündeme getiren Karalar, seçim öncesi de arıtma tesisinin yeniden yapılacağını ve Kozanlıların bu kokudan kurtulacağını tekrarlamıştı. Erciyes Medya olarak biz de, bu sorunun çözümü için yetkilileri göreve çağırmaya devam ediyoruz.

Kozanlılar, 5 yıldır bu sorunun çözülmesini bekliyor. Atık suların çevreye verdiği zarar ve oluşan pis koku, halkın sağlığını ve yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Artık bu sorunun çözümü için ivedilikle adım atılması gerekiyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve ASKİ'den kamuoyu adına taleplerimiz şunlardır:

* Kozan arıtma tesisi projesinin gecikmesinin nedenleri açıklanmalıdır.

* Projenin yeniden ihale edilmesi ve en kısa sürede tamamlanması için gerekli adımlar atılmalıdır.

* Kozanlılar, projenin her aşamasından haberdar edilmelidir.

Kozanlıların bu sorundan kurtulması için artık daha fazla gecikilmemelidir. Yetkilileri göreve çağırıyor ve bu sorunun çözümü için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz.