Anahtar Kelimeler: ÇÖZÜM OLMADI!

BİR BAZA BİLE ÇÖZÜM OLDU AMA ASKİ OLMADI!

BİR BAZA BİLE ÇÖZÜM OLDU AMA ASKİ OLMADI!

Kozan'da 7 yıldır kanalizasyon kokusuna çözüm bulamayan ASKİ, mahalle halkını kendi çözümlerini üretmeye zorladı. Baza ile kapatılan rögar, yetkililerin ilgisizliğini gözler önüne serdi.

Kozan'ın Karacaoğlan Mahallesi sakinleri, 7 yıldır karşı karşıya kaldıkları kanalizasyon kokusuna çözüm bulamayınca, çareyi rögara baza kapatmakta buldu. Mahallenin 11083 sokak sakinleri, kapağı olmayan rögarın sebep olduğu kokuya ve akan pis suya kendi yöntemleriyle çözüm getirmeye çalışırken, ASKİ yetkililerinin duyarsızlığına isyan etti. Özellikle kadınlar, yıllardır koku yüzünden evlerinde rahat oturamadıklarını belirterek kalıcı çözüm talebinde bulundu. 

Serhat Arslan isimli mahalle sakini, “Yıllardır bir çözüm bekliyoruz. ASKİ’den bir sonuç alamadık, mecbur kendi imkanlarımızla rögarı baza ile kapatıp kokuyu engellemeye çalıştık. Ama bu geçici bir çözüm. Yetkililerin artık harekete geçmesini bekliyoruz,” dedi.

Mahalle halkı, bu duruma tepkilerini artırarak yetkilileri göreve çağırırken, yıllardır çözüm üretmeyen ASKİ’yi sert bir dille eleştirdi.