Anahtar Kelimeler: BENİM GÖZÜMLE

BİR DE BENİM GÖZÜMLE BAK

BİR DE BENİM GÖZÜMLE BAK

Adana ve Kozan’dan katılan 10 anaokulu öğretmeni Mart-Haziran aylarını kapsayan bir e-Twinning projesi hazırladılar.

Kuruculuğunu ve yönetimini yapan Zübeyde Hanım Anaokulu Müdür Yardımcısı Almıla Yıldırım ve Kozan Şehit Tayfur Uluçay Anaokulu Müdür Yardımcısı Demet Alapınar Polat’a bu projede Nene Hatun Anaokulu Müdür Yardımcısı Fatma Ayşin Gedik, Şehit CüneyitKızılarslan Anaokulu Müdür Yardımcısı Resul Ölmez, Dosteller Ortaokulu Öğretmeni Anıl Alapınar, Kozan Şehit Tayfur Uluçay Anaokulu Öğretmeni Ayni Dağlı, Şehit Zeki Akgünseven Anaokulu Öğretmeni Berrin Cinoğlu, Zübeyde Hanım Anaokulu Öğretmeni Esin Sağlam, Kozan Şehit Tayfur Uluçay Anaokulu Öğretmeni Hacer Kürkçü ve Zübeyde Hanım Anaokulu Öğretmeni İclal Özdil eşlik ediyor.

Öğretmenler yaptıkları açıklamada; “Biz anaokulu öğretmenleri olarak biliyoruz ki doğayla iç içe olmayı seven ve doğadaki canlılarla daha fazla vakit geçiren çocuklarda stres ve kaygı azalıyor. Problem çözme ve odaklanma yeteneklerinde artış gözlemleniyor. Yapılan tüm araştırma sonuçları da zaten bunu göstermektedir. İşte bu bulguların ışığında yola çıktık ve çocukları içinde bulunduğumuz boğucu pandemiden uzaklaştırmak istedik. Artık pandemi onların hareket alanlarını kısıtlamasın istedik. Doğayı, yakından uzağa çevreyi, çevresinde yaşayan canlıları keşfetmenin heyecanını tattırmalıydık.Temiz havayı soluyarak doğaya çıplak gözle bakmalarını, elleriyle dokunmalarını, fotoğraflamalarını ve bizlere kendi gözleri ile anlatmalarını sağlamak istedik. İşte tam da bu amaçlarla yola çıktık ve bu projeyi hazırladık.

Projemize katılan öğrencilerimiz öncelikle yaşadıkları evin bahçesinden başlayarak sokaklarını, yakındaki parkları, çevrelerine yakın yerdeki ormanı, bir gölü ya da dereyi, bir köyün güzel manzaralarını ve dikkat çeken yönlerini fotoğraflayacaklardır. Bu kareler bizlere çocukların iç dünyası hakkında ipuçları verecek ve her zaman etrafımızda duran ama pek farkında olmadığımız güzellikleri onların minik gözleriyle görmemizi, bizlerin de farkındalığının artmasını sağlayacaktır. Projenin kapsamın da öğrencilerimiz çektikleri fotoğraflardan oluşan bir sunum hazırlayacak ve arkadaşlarının, öğretmenlerinin huzurunda anlatarak sunum yapacaktır. Sunumun sonunda ise görmekten ve fotoğraflamaktan en çok mutlu oldukları kareyi paylaşacaklardır” ifadelerini kullandılar.