Anahtar Kelimeler: Birkaç esnaf kaldı

Birkaç esnaf kaldı

Birkaç esnaf kaldı

Kozan Belediyesi yeni hizmet binası yapımı için eski hal olarak bilinen bölgede birkaç tane esnaf kaldı. O esnafların süresi Ağustos ayı içerisinde bitiyor.

Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan'ın yeni hizmet binası yapmak için eski hal olarak bilinen bölgeyi seçmesi ilçe gündemini meşgul etmişti. Özellikle Cumhur İttifakı kesiminden başkanın bu girişimine büyük tepkiler olmuştu. Eski halin içerisindeki esnaflarda ilk önce olaya karşı çıkmışlar, karşılıklı fikir alışverişin ardından burada bulunan esnaflar şu anki mevcut belediye binası altına yerleştirildi. Eski halin içerisinde birkaç tane esnaf kaldı. Onlara da dükkanlarını boşaltması için daha öncesinden tebliğ edilmiş, tebliğdeki tarihinde Ağustos ayı içerisinde sona ereceği belirtiliyor. O esnaflarda dükkanları boşalttıktan sonra belediye tarafından yıkım işlemleri başlatılacak.

Belediyenin kendi birimlerinin bulunduğu iki bina boşaltıldıktan sonra yıkım işlemleri tamamlanmıştı. Buradaki yıkım işlemleri tamamen bittikten sonra yeni belediye binası yapmak için büyük adım atılmış olacak. Önümüzdeki ay içerisinde esnaflar dükkanları boşaltmazsa iş mahkemeye taşınacak. Bundan dolayı yıkım işlemleri bir süre daha uzayabilir. Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın bu konuda geri adım atmayacağı, yeni hizmet binasını yapmak için bütün imkanları seferber edeceği belirtiliyor.