BİSİKLET SÜRÜCÜLERİ KOZAN’ A HAYRAN KALDI

BİSİKLET SÜRÜCÜLERİ KOZAN’ A HAYRAN KALDI

Kozan’ın doğal harikası olan bilinen Dağılcak’ı görmek için farklı bölgelerden ilçeye pedal çeviren bisiklet gezginleri, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldı.

Kozanlı bisiklet severlerin organize ettiği gezi programına katılan Adana Bisiklet Topluluğu (Abit), Ceyhan Bisiklet Topluluğu (Ceybis), Kadirli Bisiklet Kulübü (Kabik) ve Kozan Bisiklet Gezginleri grubuna üye toplam 28 bisikletli, Kozan’ın doğa güzelliklerini dolaşarak şehri gezdiler. Dağılcak mesire alanında mangal yapan bisikletçiler bölgenin coğrafi güzelliğine hayran kaldı.

Gezi hakkında bilgi veren Kozan Bisiklet Gezginleri kurucularından Hakan Akıllıoğlu, Kozan’ın dağ bisikleti ve doğa sporları açısından çok önemli ve iyi bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, yıl içinde birçok yerli-yabancı bisikletli gezgini burada ağırladıklarını ve gelen herkesin bölgeye hayran kaldıklarını söyledi.

Dağılcak’ın ardından ilçe merkezini dolaşan bisiklet tutkunları tarihi Roma köprüsü, yapay şelale, Arıkan Konağı ve tarihi Kozan Kalesi’ni gezdi.