Anahtar Kelimeler: Bizim arıtmadan haber?

Bizim arıtmadan ne haber?

Bizim arıtmadan ne haber?

Kozan Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili olarak bugüne kadar herhangi bir adım atılmaması Büyükşehir belediyesi'ni zor durumda bırakıyor.

 Başkan Zeydan Karalar, bugüne kadar çıktığı birçok platformda arıtma tesisinin çok kısa zaman içerisinde bitirileceğini söylemişti.

Kozan-Kadirli Karayolu Kayhan mevkiinde bulunan atık su arıtma tesisinin yeniden revize edilmesi ile ilgili olarak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çıktığı bütün platformlarda “Kozan'ın atık su arıtma tesisini çözüyoruz” demişti. Ancak, aradan geçen yaklaşık 4 yıla rağmen artık su arıtma tesisi ile ilgili olarak bugüne kadar herhangi bir adım atılmaması “Zeydan Karalar’ın Kozan’a sahip çıkmıyor” söylentilerine neden oluyor.

Özellikle sıcak havalarda çevreye yaydığı kötü koku ve dere yataklarına giden pis sularla vatandaşları çileden çıkaran atık su arıtma tesisinin yeniden revize edilmesi gerekiyor. Şu anda derme çatma bir sistem ile çalışan arıtma tesisinin ivedi bir şekilde yapılması gerekiyor.

Vatandaş; "Bizim arıtma tesisinden ne haber? Sayın Başkan, bizleri ziyaret ettiğinde söz vermişti. Bu günlerde bitirilmesi gerekiyordu. Ancak görüyoruz ki, bırakın bitirilmesini atık su arıtma tesisi ile ilgili olarak herhangi bir proje dahi hazırlanmamış. Nedendir bilmiyoruz. Kozan neden böyle sahipsiz bırakılıyor. Kozan siyasetçisi neden Kozan’ına sahip çıkmıyor? Bizler bu tür haksızlığı kabul etmiyoruz. Buradan Sayın Zeydan Karalar’a sesleniyoruz: "Başkanım, bizim sesimize ses olun. Bu arıtma tesisini Allah rızası için bir an önce bitirin ve bizi bu kabusdan kurtarın. Aksi takdirde, önümüzdeki yıllarda başta kanser olmak üzere birçok hastalıkla karşı karşıya kalacağız" ifadelerini kullandılar.