BİZİM FESTİVALLERE NE OLDU?

BİZİM FESTİVALLERE NE OLDU?

Kozan’da tasarruf tedbirlerine takılan festival zincirleri, şehrin tanıtımına katkı sağlayabilir. Coğrafi işaretli ürünler üzerine yapılacak festivaller, Kozan’ın kültürel ve ekonomik potansiyelini artırabilir.

Kozan’da geçtiğimiz yıllarda başlatılan ve şehrin tanıtımına katkı sağlayacak festival zincirleri, tasarruf tedbirleri nedeniyle bir türlü hayata geçirilemiyor. Oysa festivaller, şehrin kültürel, ekonomik ve sosyal gelişimine büyük katkılar sunabilir. Kaymakamlık, belediye veya valilikten alınacak desteklerle bu etkinlikler, masrafsız bir şekilde düzenlenebilir.

Festival denilince akla sadece standların kurulduğu, pazar yeri gibi gezilen alanlar gelmemeli. Festivaller; bölgenin yöresel ürünlerinin tanıtılmasından, gençlerin robotik kodlama projelerini sunmalarına, şehrin tarihi ve kültürel değerlerinin ulusal ve uluslararası platformlarda öne çıkarılmasına kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan organizasyonlar olabilir.

Örneğin, Kozan’ın coğrafi işaretli ürünleri üzerine bir festival düzenlenemez mi? Kozan portakalı, Kuytucak narı gibi ürünler, bu tarz festivallerle daha fazla pazar alanı bulabilir, tanıtımları yapılarak katma değerleri artırılabilir. Ancak bu, sadece belediyenin değil, şehrin tüm dinamiklerinin bir araya gelerek, geniş çaplı bir çalışma ile gerçekleştirebileceği bir sorumluluk. Bürokratlardan siyasete, esnaftan iş insanlarına kadar herkesin katkısıyla bu festivaller, şehrin geleceği için büyük adımlar atabilir.

Küçük dokunuşlarla büyük projeler hayata geçirilebilir. Ancak bu noktada planlı ve stratejik bir çalışma yürütülmesi gerektiği de unutulmamalıdır.



Anahtar Kelimeler: BİZİM FESTİVALLERE ?