Bölge halkı, 50 yıllık çilerin bitmesini istiyor

Bölge halkı, 50 yıllık çilerin bitmesini istiyor

Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke ve Kozan bölgelerinin halkı, İç Anadolu'dan Çukurova'ya inen viyadüklü tünelli duble yol yapımını talep ediyor.

 

Bölge halkı, bu yolun stratejik ve ekonomik değeri ve katkısı nedeniyle önemli olduğunu düşünüyor. Ancak 50 yıldır böyle bir yolun yapılmaması ve bölgede yaşanan heyelanlar nedeniyle, insanların endişeleri ve güvensizlikleri artıyor.

Son dönemde yaşanan heyelanlarda eğitimci dört gencin hayatını kaybetmesi, bölge halkının duyarlılığını ve taleplerini daha da artırdı. Devletten ve ilgili kurumlarca bu önemli yolun yapımına öncelik verilmesi talep ediliyor. Bölge halkı, bu konuda medyada kamuoyu oluşturmayı ve on binlerce imza toplamayı planlıyor. Sosyal medya, yerel medya ve derneklerin gücüyle bu talepler dile getirilecek ve devletin dikkatine sunulacaktır.

Bu stratejik ve ekonomik öneme sahip olan İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayacak duble viyadüklü tünelli yolun yapımını bölge halkı ve ülke için istiyor. Yolun yapımı için herkesin desteğini alarak, siyasi malzemeye heba etmeden ve partiler üstü bir yaklaşımla hareket etmeyi hedefliyorlar.

Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke ve Kozan bölgelerinde yaşayan halkın bu taleplerini dile getiren bir kampanya başlatılması planlanıyor. Bölgedeki halk, bu kanayan yaranın çözümü için hep birlikte hareket ederek, Devletin desteğiyle bu yıllardır süren yol problemine son vermek istiyor.