Anahtar Kelimeler: Borç yaklaşık milyon

Borç yaklaşık 100 milyon

Borç yaklaşık 100 milyon

31 Mart yerel seçimlerinden sonra belediyeyi teslim alan Kazım Özgan borçların araştırmasını yapıyor. Mecliste açıklanan borca göre; Kozan Belediyesi´nin 52-53 milyon, İmar Limited Şirketi´nin 45 milyon borcu var. Borçlar yapılan tespitlerin ardından arta

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Salı günü ilk kez toplanan Kozan Belediye Meclisi, Salı gününden kalan diğer maddelerin görüşülmesi için ikinci kez toplandı.

Kozan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu´nda MHP, AKP, İyi Parti, Saadet Parti´li  meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Kazım Özgan başkanlık yaptı.

Belediye meclis toplantısında, Salı günü ilk 2 gündem maddesi görüşülerek karara bağlanmış, diğer kalan maddeler ise Cuma gününe ertelenmişti.

Meclis´in açılmasının ardından 3. maddenin gereği yapıldı. 3. maddede; 3 belediye encümenin gizli oylaması yapıldı. Yapılan oylamada; Ahmet Çankaya, Fatih Aydın ve Sümmani Göztaş MHP ve AKP grubunun verdiği oylarla encümen üyesi seçildiler.

Meclis gündemine 4. madde olarak gelen İmar Komisyonu´na; MHP´den 2, AKP´den 1, Saadet Partisi´nden 1, ve İyi Parti´den 1 isim belirlendi. Buna göre; MHP´den Emral Üçel, Emin Özaslan. AKP grubundan Hazım Dağlı, Saadet Partisi´nden Ruhi Gül ve İyi Parti grubundan Atalay Özer imar Komisyonu´na seçilen meclis üyeleri oldular.

Yapılan meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu´na; AKP´den Ali Baysal, MHP´den Suat Erkan ve Salih Altıntaş, Saadet Partisi´nden Kenan Avan, İyi Parti´den Muhammet Alpaslan yapılan oylama sonucu seçildi.

Gündeme 6. madde olarak gelen; Kozan Belediyesi´nin üyesi bulunduğu Tarihi Kentler Birliği´ne 1 üye seçimi de gerçekleştirildi. Yapılan oylamada Abdullah Avcı Tarihi Kentler Birliği´ne üye olarak seçildi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği´ne üye seçimide gerçekleştirildi. Seçimde Mehmet Bozdoğan üye olarak seçildi.

Çukurova Belediyeler Birliği´ne 4 asil, 2 yedek üye seçimi de meclis tarafından karara bağlandı. Buna göre; Hazım Dağlı, Uğur Diliçıkık, Mustafa Kütük ve Seval Tetik seçildiler.

Meclis gündeminin 9. maddesi olarak gündeme gelen; Kozan Organize Sanayi Bölgesi´nin müteşebbis heyetine 2 asil üyenin seçilmesi ile ilgili olarak ise meclis tam bir karara varamadı. Bu madde bir sonraki meclis toplantısında yeniden görüşülecek.

Meclis, gündemin 10. maddesi gereğince; 2018 yılı belediye başkanının yıllık faaliyet raporunun okunması ile devam etti. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan tarafından İmar Limited Şirketi´ne Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Soner Uzun, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Faaliyet raporunda; 52 milyon civarında Kozan Belediyesi´nin borcu olduğu, öte yandan Kozan Belediyesi İmar Limited Şirketi´nin bugüne kadar tespit edilen borcunun 45 milyon civarında olduğu belirtildi. Bu borçların içerisinde SGK, vergi, esnaf borcu, senetli borçların ve daha bir çok kalemde yapılan incelemelerin ardından bu borcun daha da yukarı çıkabileceği belirtildi.

Kozan Belediyesi be İmar Limited Şirketi´n de 590 civarında işçinin çalıştığı meclis toplantısında konuşulan konular arasında idi. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, borç ve gelir gider ile ilgili olarak sadece kendi partilerinin değil, meclis çatısı altında bulunan diğer parti gruplarının da birer meclis üyesi vererek bu konunun enine boyuna araştırılması gerektiğine dikkat çekti.

Kozan İmar Limited Şirketi Y.K.Ü. Soner Uzun, borçların bugüne kadar tespit edilen kısmını teker teker okuyarak meclis üyelerini bilgilendirdi. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ise; 2014 yılında İmar Limited Şirketi´ni neredeyse borçsuz teslim ettiğini, Kozan Belediyesi´nin de 13,5 milyon borcunun olduğunu söyledi. Buna göre Kozan Belediyesi´nin borcu yaklaşık 7 kat artmış durumda.

Meclis gündemine gelen 11. ve 12. maddelerde meclis üyeleri tarafından görüşüldü.

Salı günü Meclis Toplantısı´nda gündem dışı teklif veren Hazım Dağlı´nın dilekçesi de mecliste görüşülen konular arasındaydı. Hazım Dağlı; Ağlıboğaz Mahallesi´nde yaşanan ve yıllarca çözülemeyen imar sorunu ile ilgili olarak verdiği dilekçesinde, bu sorunun bir an önce çözülmesi için teklifte bulunmuştu. Bu konu ile ilgili olarak da belediye başkanı Kazım Özgan ve yetkililer meclis üyelerini bilgilendirdiler. Meclis üyelerinin tamamı Ağlıboğaz konusunda hemfikir oldular. Buranın sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğinin kararına vardılar.

/resimler/2019-4/19/1231074379694.jpg