Anahtar Kelimeler: Borsa üyeleri iftarda buluştu

Borsa üyeleri iftarda buluştu

Borsa üyeleri iftarda buluştu

Kozan Ticaret Borsası tarafından üyelerine yönelik her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programı bu Ramazan´da da devam etti.

/resimler/2019-5/27/1304187344108.jpgKozan Ticaret Borsası´nın üyelerine yönelik düzenlediği iftar programı bu yıl Anka Müzikhol´de gerçekleştirildi. İftar programına Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam başta olmak üzere, ilçe protokolü, siyasi parti ve STK temsilcileri, oda başkanları, borsanın üyeleri ve davetliler katıldı.

İftar yapıldıktan sonra Ticaret Borsası Başkanı İdris Çevikalp açılış konuşması gerçekleştirdi.

 

Çevikalp; ?Üyeleri çeşitli mesleklerden oluşan borsamız her yıl olduğu gibi bu yılda 18.´sini düzenlediğimiz geleneksel iftar yemeğinde sizlerle birlikte olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Her türlü kötü alışkanlıklara son vermek için Ramazan ayı bir fırsat olarak önümüze gelmektedir. İyiden ve güzelden yana yeni sayfalar açmak, ahlakı güzelleştirmek, hakkı, hakikati, adalet ve sevgiyi test etmek için Ramazan ayı bize büyük fırsatlar tanır. Bu vesile ile yaklaşan Ramazan Bayramı´nızı canı gönülden kutlarım? ifadelerini kullandı.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam´da 18. geleneksel Ticaret Borsası iftar yemeğinde bir konuşma yaptı. Kaymakamı Şafak Gürçam yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

?Böyle anlamlı bir günde, böyle güzide bir topluluk içerisinde bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Ramazan ayları yardımlaşmanın ve dayanışmanın arttığı, maneviyatın yoğunlaştığı, hayır hasenat işlerinin çoğaldığı, fitre ve zekatların verildiği, fakir gurabanın gözetildiği kısacası güzel şeylerin yapıldığı bir aydır. Bu güzel şeylerin sadece Ramazan ayında değil, 11 aya yayılmasını istiyorum. Bu anlamda da çaba göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Biz güzel yemekler yiyerek orucumuzu açtık ama inanın dünyanın birçok köşesinde sadece bir tas çorba ve kuru ekmekle orucunu açan, iftar sofralarına, bulunduğu eve, apartmana, çevreye bombalar yağan ve devlet zoruyla oruç tutması yasaklanan birçok vatandaşımız var dünyada. Bu kardeşlerimize dualarımızı eksik etmeyelim. Genelde Adana´mızda, yerelde Kozan´ımız da buğday hasadı başladı. Artık tarlalarımız da biçerdöverleri görmeye başladık. Başta buğday hasatı yapan çiftçilerimiz olmak üzere, bundan sonra hasadı yapılacak olan mısır, ayçiçeği gibi ürünlerin çiftçilerimize bol kazançlar getirmesini temenni ediyorum. Kaymakamlık olarak üreticilerimizin ve çiftçilerimizin her zaman yanında olacağız. Desteğimiz tamdır. Bize nerede ihtiyaç duyarlarsa devreye girer ve gereğini yaparız? ifadelerini kullandı.

Kozan Ticaret Borsası´nın 18. geleneksel iftar yemeği programı sonunda üyeler birbirleriyle uzun süre sohbet ettiler.