Anahtar Kelimeler: Bozulmuş balık satıyorlar

Bozulmuş balık satıyorlar

Bozulmuş balık satıyorlar

Kozan’a şehir dışından kaçak balık getirip hijyensiz ve kontrolsüz şekilde satmaya çalışan kişiler Kozan Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından yakalanarak haklarında idari işlem yapıldı.

Kozan’a özellikle şehir dışından getirilerek halk sağlığını tehdit eecek şekilde hijyenik olmayan ve kontrolsüz bir şekilde satışı yapılan balık tezgahlarına ve satışını yapan kişilere yönelik Kozan Belediyesi zabıta ekipleri denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde, ilçeye şehir dışından getirilen balıklar belediye zabıtası tarafından imha edilirken, satıcılarına yönelik  idari işlem yapıldı.

Kozan Belediyesi Zabıta Müdürü Osman Taş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Halkımızın özellikle bu satıcılara dikkat etmesi gerekmektedir. Çünkü, el koyduğumuz balıkların bozulmuş olduğunu tespit ettik. Vatandaşlarımızın bilinen ve izin verilen yerlerden bu ürünleri tedarik etmesi sağlık açısından son derece önemlidir. Biz Zabıta Müdürlüğü olarak, bu konuda gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Bu satıcılara rastlayan Vatandaşlarımızın zabıta müdürlüğümüze bilgi vermelerini rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bozulmuş, hijyenik olmayan ve kontrolsüz bir şekilde satışı gerçekleştirilen balık tezgahları belediye zabıtası tarafından imha edilirken, bu tür denetimlerin insan sağlığını korumak için sık sık devam edeceği kaydedildi.