Anahtar Kelimeler: Izdırap Artık Bitsin

Bu Izdırap Artık Bitsin

Bu Izdırap Artık Bitsin

Kozan Tema ve Kozan Kent Konseyi, Kozan´ın kanayan yarası haline gelen arıtma tesisinden kaynaklanan çevre kirliliği ve etrafa yayılan pis koku ile ilgili yetkili makamların dikkatini çekmek adına farkındalık etkinligi düzenleyerek basın açıklaması yaptıl

Kozan Tema ve Kozan Kent Konseyi, Kozan´ın kanayan yarası haline gelen arıtma tesisinden kaynaklanan çevre kirliliği ve etrafa yayılan pis koku ile ilgili yetkili makamların dikkatini çekmek adına farkındalık etkinligi düzenleyerek basın açıklaması yaptılar. 

Yapılan ortak açıklamada, Kozan Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz ve Kozan Tema İlçe Sorumlusu Derya Deniz,  uzun yıllar önce yapılan ve kapasitesi yetersiz kaldığı için sağlıklı çalışamayan arıtma tesisinden yayılan kirlilik ve koku çevre sağlığını tehdit etmeye devam etmekte dediler. Kozan Muhtarlar Dernegi Başkanı Salim Açıkgöz, bölge köyü muhtarları ve  köylülerinde destek verdiği etkinlikte ayrıca şunlar dile getirildi:

 

"Temizlenemeyen atık sular dereyi kirletmekte ve bu derenin suyu ise tarımsal sulamada kullanılmaktadır. Bu pis su ile sulanan bir çok çeşit tarım ürünü başta Kozan olmak üzere, Türkiye´nin çeşitli illerine de gönderilmekte halkın tüketimine sunulmaktadır. Çevrede yaşayan köylüler sürekli kötü kokuya maruz kalmakta başta kanser ve diğer hastalıklarla mücadele etmektedir. 

Kozan´ın güneydoğu girişinde yer alan bu kirlilik ilçemize gelen misafirlere karşı da kötü koku ile ilk anda olumsuz bir imaj bırakmaktadır. Hem köyde yaşayanlar, hem Kozan halkı yıllardır bu pisliğin kahrını çekmektedir. Yol olarak bu güzergahtan geçenler aşırı pis kokudan rahatsız olmakta, nefeslerini tutmaya çalışmaktadırlar.  Derede yaşaması muhtemel yada eskiden yaşayan canlılar ve bu dere suyu ile sulanan tarım ürünleri zarar görmekte, bu zarardan da en çok bu ürünleri tüketen daha geniş kitleler için çok önemli bir sağlık sorunu ortaya çıkarmaktadır. Bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerekmektedir. Bu güne kadar çözüm adına yapılan girişimler yetersiz kalmış sorun köklü olarak giderilememiştir. Her yönü ile zararlı bu pisliğin biran önce çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz." dediler. Ayrıca köylü vatandaşlarda; sağlıklarının bozulduğunu birçok köylünün başta kanser olmak üzere çesitli hastalıklara yakalandıklarını dile getirdiler. 20 yıldan fazladır köylerine gelenlerin sadece söz verip gittiklerini ama hiç birşey yapmadıklarını söylediler.

/resimler/2018-11/20/1504283575063.jpg/resimler/2018-11/20/1504502012998.jpg