Anahtar Kelimeler: AYMAZLIK

BU NE AYMAZLIK?

BU NE AYMAZLIK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren gençlik merkezi çalışanlarının resmi kıyafetleri ile mesai saatleri içerisinde Ak Parti Gençlik Kolları etkinliklerine katılması tepkilere neden oldu.

İlk olarak 2003 yılında kurulan ve ilçemizde 2014 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren gençlik merkezi çalışanlarının sürekli olarak Ak Parti İlçe Teşkilatı ve alt kademelerince gerçekleştirilen etkinliklerde görev almaları tepkilere neden oldu.

Son olarak Ak Parti Gençlik Kolları tarafından organize edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde devlet tarafından verilen üniformaları giyerek mesai saatlari içerisinde siyasi bir etkinlikte görev almaları pes dedirtti.

Kozan Hükümet Konağı başta olmak üzere tüm devlet kuruluşlarını gezen Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Şahin Ünüvar ve beraberindekiler ile çiçek dağıtan gençlik merkezinin 3 personeli günün hatırası olarak da fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Haber merkezimize ulaşan ve Ak Parti içerisinde aktif rol alan, isminin açıklanmasını istemeyen bir kişi, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezi Kozan Şubesinin gençler için değil Ak Parti Gençlik Kolları için çalıştıklarını iddia etti. İsminin açıklanmasını istemeyen kişi gazetemize yaptığı açıklamada ?Gençlik Merkezi Kozan Şubesi devletin kontrolünde olan bir kurum değil. Orası tamamen Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Şahin Ünüvar´ın kontrolünde faaliyet gösteren bir birim. Birim müdürü olarak görevlendirilen kişinin eşi de Ak Parti Kadın Kollarında görevli müdür sadece formalite, hiçbir etkinliği yok. Hatta müdürü dinleyen bile yok. Sadece Ünüvar´ın sözü geçiyor. Ak Parti Gençlik Kollarının tüm faaliyetleri Kozan Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezinde çalışan taşeron işçiler tarafından gerçekleştirilmektedir. Gençlik Kolları başkanına, Özden Kültür Merkezinde özel oda bile hazırlanmıştır. Gençlik Kolları Başkanı adeta bir korku imparatorluğu kurmuş bir durumda, bu durum beni ve teşkilatımızda bir çok insanı büyük bir rahatsızlığa itmektedir. Adı adalet olan bir teşkilatın mensubu olarak kul hakkını yiyen kim olursa olsun karşısındayım. İnsanları kullanmaya bir an önce son verilmeli ve gençlik kolları başkanın bu her iki kurumdan da bir an önce el çektirilmesi gerekmektedir? Ak parti mensubu olan bu kişinin iddiaları doğru olup olmadığını tarafların açıklamaları elbette aydınlatacaktır.

İl Gençlik ve Spor Müdürü Abdülkadir Ataşbak

Kozan Kaymakamı Avni Oral

Gençlik Merkezi Müdürü Halil Karadağlı

Ak Parti İlçe Başkanı Veli Gelebek

Başta olmak üzere

Sorumlu gazetecilik gereği soruyoruz?

1: Gençlik Merkezi, Ak Parti Gençlik kolları doğrultusunda çalışan bir kurum mudur?

2: Gençlik Merkezinin bu hali Adana genelinde de aynı mıdır?

3: Ücretleri, milletin vergisi ile ödenen çalışanların üzerilerindeki devlete ait üniformalar ile mesai saatleri içerisinde siyasi pir partinin faaliyetlerini yürütmeleri ne anlama gelir?

4: Kozan Gençlik Merkezi ve Özden Kültür Merkezinin Müdürü, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Şahin Ünüvar mıdır?

5: Bu faaliyetleri sürdüren çalışanlar hakkında bir soruşturma veya tahkikat yapılmış mıdır?

6: Bu aymazlığa göz yuman müdüre kim ne diyecektir?

/resimler/2016-3/18/1646340214737.jpg

/resimler/2016-3/18/1646459902409.jpg

/resimler/2016-3/18/1646589590179.jpg

/resimler/2016-3/18/1647142559191.jpg