Anahtar Kelimeler: camiyi görenler hayran kalıyor

Bu camiyi görenler hayran kalıyor

Bu camiyi görenler hayran kalıyor

Bu camiyi diğerlerinden ayıran en önemli özellik çok temiz olması ve askıda çorap geleneğinin başlatılması. Temizliği ve başlattığı gelenekle ön plana çıkan caminin adı Durmuşlu Cami.

                              Kozan Feke Karayolu üzerinde barajın hemen kenarında bulunan Durmuştu Camii'ne gelenler farklı bir uygulama ile karşılaşıyor. Caminin hemen girişinde askıda çorap geleneği başlatıldı. Örneğin; çorabı kirli olan veya abdest aldıktan sonra çorabı ıslanan kişiler buradaki ücretsiz çoraplardan birini alarak giyebiliyor. Bu geleneği camiye başlatan camiye iki yıl önce imam olarak atanan Samet Aslan.

Camiye namaz kılmaya girenler "Çorabınız ıslak veya kirli ise askıdan çorap alabilirsiniz ücretsizdir” yazısı ile karşılaşıyor. Bu yazıyı görenler gerçekten çok mutlu olduklarını dile getiriyorlar.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Türkiye'de bir ilk olduğu öne sürülen uygulama karşısında cami cemaati oldukça memnun. Karayolu üzerinde bulunması sebebiyle farklı insanların da namaz ibadetlerini yerine getirdiği camide tek uygulama bu da değil. Caminin abdesthanesi ve tuvaletleri de bir o kadar temiz. Birçok camide bulunmayan peçete, kağıt havlu, sıvı sabun gibi olması gereken ürünlerde bu camide bulunuyor.

“Askıda çorap uygulaması gerçekten çok güzel”

Camide namaz kıldıktan sonra gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlardan bir tanesi "Ben birçok camide namaz kıldım. Elbette bütün camilerimiz çok temiz. Ancak bu camide gördüğüm askıda çorap uygulaması gerçekten çok güzel bir uygulama. Nihayetinde abdest alıyoruz, çorabımız ıslanıyor veya uzun yoldan geldiğimiz için çoraplarımız kirli oluyor. Gerçekten bu uygulama karşısında şaşırmamak elde değil. Bu uygulamada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Uygulamanın Türkiye'deki bütün camilere de örnek olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak hem temizliği, hem bakımı hem de askıda çorap uygulaması ile gerçekten farklı bir bakış açısı getiren Durmuşlu Cami imamı Samet Aslan'ı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.