Anahtar Kelimeler: GÖRÜNTÜLERİN SORUMLUSU ?

BU GÖRÜNTÜLERİN SORUMLUSU KİM?

BU GÖRÜNTÜLERİN SORUMLUSU KİM?

Kozan’da yol kenarına taşların arasına atılmış yüzlerce daha tarihi bile geçmemiş ilaç kutuları bulundu. Bu ilaçları kimler, neden attı?

Geçtiğimiz hafta içerisinde Kozan'a bağlı Bucak Mahallesi döşeme mevkiinde bir vatandaş yol kenarına taşların arasına atılmış yüzlerce ilaç kutusu ve ve medikal kutular gördü. Durumu hemen jandarma ve İlçe Sağlık Müdürlüğüne bildirdi. İlçe Sağlık Müdürlüğü akşam saatlerinde ilaç kutularının atıldığı yere gelerek ilaç kutularını topladı. Savcılıkta konuya el attı. Konu ile ilgili olarak adli tahkikata başlandı.

Peki, hala kullanma tarihi geçmemiş bu ilaçlar kim tarafından neden buraya atıldı? Akıllara çeşit çeşit sorular geliyor. Sahte reçeteler yazılarak devlet zarara mı uğratılıyor, yoksa başka bir sebepten mi şimdilik bilinmiyor. hem savcılık, hem de İlçe Sağlık Müdürlüğü konu ile ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlattı.

Konu aydınlatıldığıında muhtemelen kamu ile ilgili kamuoyuna bilgi verilecek. Günümüzde birçok insanın ilaç bulmadağı, sıkıntı çektiğini herkes çok iyi biliyor. Özellikle, ilaç alma konusunda fiyatlarında yükseltilmesi ilaçlara ulaşımı engelliyor. Devletin ilaç yazma ve eczanelerdeki ilaç satma konusunda daha sıkı önlemler alması gerektiği bu görüntülerle bir kez daha ortaya çıkmış durumda.