Anahtar Kelimeler: kızlar Kozan' gururu

Bu kızlar Kozan'ın gururu

Bu kızlar Kozan

Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren bayan güreşçiler katıldıkları her türlü turnuvadan başarıyla geri dönüyorlar. Sivas'ta yapılan Türkiye Güreş Şampiyonası'nda genç kızlar Türkiye dereceleri elde ettiler.

Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde genç güreşçi sporcuları yetiştiren Tuğba Yılmaz antrenörlüğünde Sivas'ta düzenlenen Okullar Arası Türkiye Güreş Şampiyonası Gençler A Kategorisi’nde 3 milli sporcumuz ilk defa katıldıkları gençler kategorisinde Türkiye dereceleri elde ederek Kozanlıları onurlandırdılar.

13-16 Şubat tarihleri arasında Sivas'ta düzenlenen Okullar Arası Türkiye Güreş Şampiyonası’na ilk defa katılan 50. Yıl Şehit İbrahim Yüce Anadolu Lisesi öğrencilerinden Nazmiye Budak 57 kilogramda Türkiye ikincisi olurken, Zeliha Alsan ise 50 kilogramda kolunun sakatlığına rağmen kendisinden daha üst kilolarıyla yaptığı mücadelede güzel maçlar yaparak Türkiye beşincisi oldu. Özel Yıldız Teknik Kozan Organize Sanayi Bölgesi Meslek Lisesi öğrencilerinden Münevver Atlı ise, 72 kilogramda Türkiye üçüncüsü oldu.

Alınan bu başarıların arkasında iyi bir çalışma, disiplin ve özgüven bulunuyor. Antrenör Tuğba Yılmaz kendisinden fedakarlık yaparak bu genç kızların Türkiye ve dünya çapında başarılar elde etmesi için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2020 yılı içerisinde de bu kızların daha çok başarılar elde edeceği şimdiden belli.

Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Bayan Güreş Takımı Antrenörü Tuğba Yılmaz; “Kızlarımla gurur duyuyorum. Hangi şampiyonaya yada hangi turnuvaya gidersek gidelim mutlaka derecelerle geri dönüyoruz. Kızlarımın gözlerinde gördüğüm o ışık bana büyük bir enerji veriyor. Kozan’ımızın ve Adana'mızın Türkiye çapında güreş alanında özellikle bayan güreşinde isim yapması için bizler çalışmalarımıza aralıksız olarak devam edeceğiz. Bizlere katıldığımız şampiyonalarda ve turnuvalarda hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Sayın Kozan Kaymakamımız Şafak Gürçam’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Faruk Sönmez’e, Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz Sayın İsmail Bünyamin Akbulut’a, İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüz Sayın Kürşat Gültekin’e ve ismini sayamadığım birbirinden değerli büyüklerimize ve sporseverlere sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum. 2020 yılına derecelerle girdik. Bundan sonra da daha büyük başarılar elde etmek için mücadelemize aralıksız olarak devam edeceğiz. Bütün Kozanlılardan, spor severlerden maddi ve manevi destek bekliyoruz. Destek olunursa başarı kaçınılmaz oluyor” dedi.