Anahtar Kelimeler: diğerlerinden farklı

Bu para diğerlerinden farklı

Bu para diğerlerinden farklı

Kozan'da Ali Alakel’in elinde bulunan 100 TL'lik banknot, diğer paralardan farklılığıyla dikkat çekiyor. Paranın ön yüz sağ üst köşesinde 100 yazması gerekirken, basım hatasından dolayı sadece 10 yazıyor.

Paranın sahibi iyi bir teklif gelirse parayı koleksiyonculara satmayı düşünüyor.

Kozan’da yaşayan 26 yaşındaki Ali Alakel isimli vatandaş birkaç gün önce bankamatikten para çekti. Bir süre sonra ihtiyacı olduğunda paraları sayarken, 100 TL’lerden birinde basım hatası olduğunu gördü. Paranın ön yüz sağ üst köşesinde 100 yazması gerekirken sadece 10 yazdığını farketti. Ali Alakel koleksiyonculardan iyi bir teklif gelirse hatalı basılmış parayı satmayı planlıyor.

Iyi bir teklif bekliyor

Bankamatikten parayı çektikten sonra hatalı basıldığını farkeden Ali Alakek, internette yaptığı araştırmada bu tür paraların koleksiyoncular tarafından satın alındığını öğrendi. Bir süre araştırma yaptıktan sonra hatalı 100 TL'yi satmak istediğini belirten Ali Alakel;

“İyi bir teklif gelirse hatalı basılmış parayı satmak istiyorum. Bankadan parayı çektikten sonra harcama yapacağım esnada parayı sayarken elimdeki 100 TL’lerden birinde 0'ın olmadığını gördüm. Paranın sahte olabileceğini düşündüm. Yaptığım araştırmada paranın sahte olmadığını tespit ettim. Zaten parayı da bankamatikten çekmiştim. Sahte olsa bankamatikte para olmazdı. Elimdeki parayı koleksiyonculara iyi bir teklif geldiğinde satmak istiyorum. Ne kadara satacağımı bilmiyorum. Ama beni cazip edecek iyi bir teklif gelirse elimdeki hatalı basılmış 100 TL'yi satmak istiyorum” dedi.

Türkiye'nin bazı yerlerinde hatalı para eline geçen kişiler yüksek paralara koleksiyonculara paraları satmışlardı. Ali Alakel’de şimdi kendisine yapılacak iyi bir teklifin ardından parayı koleksiyonculara ulaştırmayı bekliyor.