Anahtar Kelimeler: sahipsizlik ?”

“Bu sahipsizlik niye?”

“Bu sahipsizlik niye?”

Önceki dönem Kozan Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz, açtı ağzını yumdu gözünü. Kozan'ın sahipsiz bırakıldığını, Kozan'ın tarih, kültür ve ekonomik anlamda gelişmesi için siyasetçilerden ve bürokratlardan yeterli desteğin alınamadığını ifade etti.

 

Ömer Faruk Kaymaz; “Kent konseylerine önem veren belediyeler başarı sağlar. Önem vermeyenler ise hizmette geri kalırlar” dedi.

Kozan Kent Konseyi’nin 5 yıl başkanlığını yürüten Ömer Faruk Kaymaz, kent konseyinin kongresinde yaptığı konuşmada öz eleştiride bulunarak; “Ben istediğim verimi elde edemedim. Çok üzülerek söylüyorum. Arkamda kimseyi bulamadım” dedi.

Çalışma döneminde şartların zor olmasına rağmen yürütme kurulu üyeleri ile birlikte birçok faaliyet yapmaya çalıştıklarını ifade eden Kozan Kent Konseyi eski Başkanı Ömer Faruk Kaymaz, Süleyman Sezen’den devraldığı Kozan Kent Konseyi'nde yapılan çalışmalara kalındığı yerden devam ettiklerini, belirlenen yol haritasındaki maddeleri hayata geçirebilmek adına kurumlara sürekli olarak baskı yaptıklarını söyledi. Kaymaz, belirlenen gündem maddelerinden bir kısmını hayata geçirebildiklerini, bir kısmını da yapılan çalışmalara rağmen hayata geçiremediklerini belirtti.

“Kimse dönüş yapmadı”

2017 yılının Mayıs ayında ilçenin gelişmesi için ve Kozan'ın kanayan yaraları için bir dosya oluşturduklarını ifade eden Ömer Faruk Kaymaz, hazırlanan bu dosyayı bütün Adana milletvekillerine, bakanlara, Kaymakamlığa, belediye başkanlığına ve diğer kurumlara verdiklerini söyleyerek; “Hiçbir milletvekilimizden veya kurumdan verdiğimiz dosya ile ilgili olarak geri dönüş sağlanmadı. Sadece dönemin milletvekili Elif Doğan Türkmen dosya içerisindeki konulardan bazılarını mecliste gündeme getirdi” diyerek sitemde bulundu.

“Kent Konseyi gönüllülük esasına göre çalışır”

Kent konseylerinin gönüllülük esasına dayanarak faaliyet yürüttüğünü belirten Ömer Faruk Kaymaz; “Yürütme kurulundaki arkadaşlarım, sizler işinizi gücünüzü bırakarak Kozan'ın sorunları peşinde koşuyorsunuz. Yaptığınız çalışmalar neticesinde makam sahipleri size geri dönüş sağlamazsa üzülmez misiniz? Doğu illerinde dağlar taşlar delinerek yollar açılmış. Biz, 20-30 sene de ancak Kozan Adana yolunu açabildik. Ben kendi şahsıma üzülüyorum. Bu kadar sahipsizlik niye? Biz kardeşiz. A, B, C… parti tanımıyoruz. Seçimde herkes partilidir. Seçim bittikten sonra kucaklaşacağız, sarılacağız, el ele vereceğiz. Her gelen bürokrattan bu memlekete bir şey isteyeceğiz. Yakasına yapacağız. Bu saygısızlık değildir. Neden bu Kozan sahipsiz, neden bu Kozan'a hizmet gelmez? Sırt sırta verip her gelenden bir şey istemeliyiz” dedi.

“Bir ayağım çukurda hala istiyoruz”

Önceki dönem Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz konuşmasında, vilayetlik hakkının iadesi ile ilgili olarakra konuştu. Kaymaz; “Ben çocuktum. Vilayetlik hakkını istiyorduk. Bir ayağım çukurda hala istiyoruz. Işletme fakültemize, beş yıldan bu yana bir bina yapamadık. Bu utanılacak bir şey. Bir temel atamıyoruz” dedi.

İnceden mesaj gönderdi

Ömer Faruk Kaymaz doğalgazın Kozan'a gelmesi ile ilgili olarak Kozan Kent Konseyi’nin de girişimlerinin olduğunu ifade etti. Kaymaz, “Şimdi diyeceksiniz ki, temel atıldı. Kozan Kent Konseyi’nin adı mı geçti? Canları sağ olsun Teşekkür beklemiyoruz. Yeter ki, yazdıklarımızı yapsınlar bu memlekete” diyerek, doğalgaz meşale yakım törenine kendilerinin çağrılmadığına İnceden bir mesaj gönderdi.

“Turizm ve Otelcilik Lisesi gerekli”

Kozan’da yaşayan birçok insanın toprakla yani tarımla uğraştığına dikkat çeken Ömer Faruk Kaymaz, son yıllarda topraktan verim alınamadığını ifade etti. Kozan'ın gelecekteki kurtuluşunun “turizm” olduğunun altını çizen Kaymaz, tarih ve doğa turizminin canlandırılması gerektiğini vurguladı. Kozan'ın dört bir köşesinin tarih koktuğunu ifade ederek, Kozan'a Turizm ve Otelcilik Lisesi'nin açılması gerektiğini belirtti.