Anahtar Kelimeler: hızlı kaynar

Bu su çok hızlı kaynar

Bu su çok hızlı kaynar

2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine 66 gün kala Kozan'da hangi partilerden kimlerin aday çıkacağı merak konusu oldu.

 

 Milletvekili aday adayı olmak isteyen kişilerin Ankara'ya sürekli gidip geldikleri görülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimine son noktayı koymasıyla birlikte, 11 Mart tarihinde yayınlanacak olan resmi gazete ile birlikte resmen seçimin startı verilmiş olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte milletvekilliği genel seçimleri de yapılacak.

Kozan'da partilerden milletvekili aday adayı olmak isteyen kişilerin Ankara'da parti koridorlarını aşındırmaya başladığı gelen bilgiler arasında. Kimlerin hangi partiden aday olacağı şimdilik belli değilken, seçimin kısa zaman içerisinde yapılmasından dolayı Mart ayının 20'sine kadar aday adaylarınında tamamen sahaya çıkması bekleniyor.

Seçimlere 66 gün kala milletvekili konusunda suyun hızlı kaynayacağı aşikar.

Vatandaşlar, kendilerini Ankara'da temsil edecek kişilerin memleketine hizmet edecek kişilerden oluşmasını isterken, gözler şimdi partilerin genel merkezlerine çevrilmiş durumda. Aday adayı olan kişilerin listeleri tamamen hazır olduktan sonra genel merkezler Adana milletvekili için aday listelerini açıklayacaklar. Adana'dan bu seçimde 15 milletvekilinin çıkması belirlendi. Hangi partinin kaç milletvekili çıkaracağı şimdilik belli değilken, 66 günlük süre içerisinde milletvekili aday adaylarının hızlı ve yorucu bir şekilde çalışması bekleniyor.

 

En son yapılan genel seçimlerde Adana'da 14 milletvekili çıkmıştı. Bunların 5'i AK Parti, 2’si MHP, 4'ü CHP, 1’i HDP ve 2’si iyi Parti idi. Partiler bu mevcut sayıları koruyabilecek mi bu da merak konusu oldu.