Anahtar Kelimeler: Bugün Mayıs

Bugün 19 Mayıs

Bugün 19 Mayıs

Bu yıl 98. kutlanan Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının kutlama adresi ilçe stadyumu oldu.

K.Ekspres- 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 98. Yıl Dönümü kutlamaları ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de bir dizi etkinlikler ile kutlandı.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinatörlüğünde başlayan etkinliklerin ilk adresi Kozan Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Mozolesine çelenk sunumu ile başladı.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin´in Atatürk mozolesine çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile anıttaki tören sona erdi.

/resimler/2017-5/19/1326247830907.jpg

Kutlamalar kapsamında Kozan Asri Mezarlığında bulunan Şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Burada polis ve askeri şehitlerimizin mezarları ziyaret edilerek, mezarlarına karanfil bırakıldı.

Ziyaretlerin ardından Kozan İlçe Müftülüğü tarafından görevlendirilen İmam Hatipler tarafından Kuranı Kerim okundu. Dualar edildi.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen yıldız erkekler futbol turnuvası gerçekleşen final müsabakası ile sona erdi./resimler/2017-5/19/1327057521104.jpg

Kutlamalar kapsamında sürdürülen satranç turnuvası sonuçlandırıldı. Gerçekleştirilen turnuvalarda dereceye giren sporcular çeşitli hediye ve madalyalar ile ödüllendirildiler.

19 Mayıs ( Bugün ) kutlamaların adresi İsmet Atlı Şehir Stadyumu oldu.

Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ile start alan kutlamalar ilçe protokolünün halkın ve öğrencilerin bayramları kutlaması ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin gerçekleştirdi. Gültekin´in konuşmasının ardından sırası ile Atatürk´ün Gençliğe Hitabesi, şiir, folklor, kafkas, sportif gösterilerin ardından öğrencilerin oluşturduğu dev Türk Bayrağı ile kutlamalar sonlandı./resimler/2017-5/19/1327446738795.jpg

Kutlamaların ardından Kozan ilçe protokolü kutlamalarda görev alan idareci ve öğrencileri tebrik ettiler.

Kozan İsmet Atlı Şehir Stadyumu´ndaki resmi kutlama programı normal olarak sona erdi.