Anahtar Kelimeler: BURAK YİĞENOĞLU ADAYI

BURAK YİĞENOĞLU ADAY ADAYI

BURAK YİĞENOĞLU ADAY ADAYI

Kozan'ın yetiştirdiği saygın bir kişiliğe sahip Kozan milliyetçisi Doktor Burak Yiğenoğlu, İyi Parti Adana Milletvekili olmak için kolları sıvadı, çalışmalarına başladı.



Kozan'ın önde gelen ailelerinden Yiğenoğlu ailesinin bir Ferdi olan Burak Yiğenoğlu, Arıkan Konağı’nda yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.
Yiğenoğlu, 2023 seçimleri için İyi Parti'den milletvekili olmak için kolları sıvadığını ifade ederek, önümüzdeki günlerde resmen başvuru yaparak aday adaylığını ilan edeceğini söyledi.
Düzenlenen toplantıda, ılımlı bir siyaset yolu izleyerek Kozan'ın ekonomik ve siyasi anlamda kalkınması için siyasi parti ayırt etmeksizin herkesin bir araya gelmesini dile getirerek başta Kozan olmak üzere; bölgeyi geliştirmek için mücadele edeceğini ifade etti. Hem yerel siyasette, hem de genel siyasette bazı konuların doğru gitmediğine inandığını belirten Yiğenoğlu, partisinin kendisine görev vermesi halinde Adana için var gücüyle çalışacağını söyledi.
Burak Yiğenoğlu kimdir?
1976 yılında Kozan'da doğdu. İlkokulu; Gazi ilkokulu'nda, ortaokulu Kozan Ortaokulu’nda, liseyi; Kozan Lisesi’nde tamamladı. 1993 yılında Kozan Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi tıp fakültesini kazandı. 1999 yılında üniversiteden mezun oldu. Aynı yıl tıpta uzmanlık sınavını kazanarak Çukurova Üniversitesi Plastik Ve Estetik Cerrahi Bölümünü kazandı. İlk iktisatını 2006 yılında bitirdi. Gaziantep'te mecburi hizmet yaptı. Askerliğini İstanbul GATA Haydarpaşa'da yaptı. Daha sonrasında Adana Numune Hastanesi'nde bir süre çalıştıktan sonra özel sağlık sektöründe çalışmaya başladı. 8 yıl Adana Medline Hastanesi'nde görev yaptı. Oranın kadrolu doktor olarak çalıştı. Son 4 yıldan bu yana yine Adana'da plastik cerrahi alanında kendi özel muayenehanesini işletiyor. Evli ve bir çocuk babasıdır.
Siyasetin içinde doğduğunu ifade eden İyi Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Burak Yiğenoğlu, 47 yaşının yaklaşık 40 yılını siyaset içerisinde geçirdiğini ve bunun da ailesinden kaynaklandığını dile getirdi. 1993-1994 yılları arasında Doğru Yol Partisi Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu Üyeliği’ni yaptığını kaydeden Yiğenoğlu, ilk siyasi parti üyeliğinin ise Milliyeti Hareket Partisi’nde olduğunu kaydetti. 2015 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday oldu. Üç buçuk yıl öncesine kadar herhangi bir siyasi partide üyeliğinin olmadığını da söyleyen Burak Yiğenoğlu, o süre içerisinde yeni doğan evladının sağlık sorunları nedeniyle bir süre siyasetten uzak durduğunu dile getirdi.
Yaklaşık bir buçuk yıl önce ise Meral Akşener'in bir Adana ziyareti esnasında karşılama programına gittiğini daha sonrasında da İyi Parti'de siyaset yapmaya başladığını dile getirdi.
Kozan milliyetçisi olduğunu sık sık dile getiren Burak Yiğenoğlu, Kozan'ın ve bölgenin kalkınması için hep birlikte taşın altına ellerin koyulması gerektiğini vurgulayarak, 2023 seçimleri için İyi Parti'den Milletvekili Aday Adayı olduğunu dile getirerek sözlerini tamamladı.
Düzenlenen istişare toplantısında genel ve genel siyasette konuşuldu. Program sonunda gazeteciler ile Burak Yiğenoğlu hatıra fotoğrafı çekildi.