BURÇLU MİNİKLERDEN ENGELLİLERE ZİYARET

BURÇLU MİNİKLERDEN ENGELLİLERE ZİYARET

Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar Anaokulu öğrencileri, ilçede bulunan Tuba Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi´ne nezaket ziyaretinde bulunarak, kendi elleriyle hazırlamış oldukları hediyeleri rehabilitasyon merkezinde bulunan engellilere verdile

Rehabilitasyon merkezini gezen minik öğrenciler ayrıca burada kalan engelliler hakkında bilgi alıp, nasıl tedavi edildiklerini öğrendiler.

 

Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar Anaokulu öğrencileri, sınıf öğretmenleri Sevdenur Baysal, Gizem Şahin ve Sündüs Düz ile birlikte, ilçede faaliyet gösteren Tuba Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi´ni ziyaret etti. Rehabilitasyon merkezinde bulunan engellilerle yakından ilgilenen Burçlu öğrenciler, kendi elleriyle hazırlamış oldukları taçları rehabilitasyon merkezinde bulunan engellilere hediye ettiler. Rehabilitasyon merkezini gezen ve burada bir takım incelemelerde bulunan Burçlu minikler, rehabilitasyon merkezlerinde engelliler için neler yapıldığı konusunda da görevlilerden bilgi aldılar.

 

Minik öğrenciler ayrıca rehabilitasyon merkezinde tedavi edilmeye çalışılan engellilerle sohbet ederek, onlarla arkadaş oldular. Buradaki engelliler hakkında rehabilitasyon merkezindeki görevlilerden bilgi alan Burçlu öğrenciler, bundan sonra sık sık engelli dostlarını ziyarete geleceklerini söyleyerek okullarının yolunu tuttular.

 

?BUNDAN SONRA ENGELLİLERE KARŞI DAHA DUYARLI OLACAKLAR?

Düzenlenen faaliyetin amacı hakkında bilgi veren Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar Anaokulu öğretmenleri, öğrencilerine küçük yaşlardan itibaren engelli vatandaşlara karşı sorumluluk ve duyarlılık duygularını aşılamak olduğunu söylediler. Yapılan bu ziyaretin öğrencileri için çok faydalı ve yararlı olduğunu ifade eden anasınıfı öğretmenleri, ?Bu ziyaret öğrencilerimizin hayata bakış açısına yeni bir pencere daha kazandırdı. Engellilere nasıl eğitim verildiğini, bu eğitimlerin ne kadar zor olduğunu gördüler. Bu nedenle minik yavrularımızın bundan sonra engellilere karşı daha hassas ve duyarlı olacağına inanıyoruz.? diye konuştular.

 

KAYA: ?İYİLİĞİ, GÜZELLİĞİ VE YARDIMSEVERLİĞİ ÖĞRETİYORUZ?

Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu Müdürü Abdulhadi Kaya ise anaokulu öğrencilerine ilk olarak çevrelerini ve hayatın içinde yer alan tüm toplumsal olayları ve konuları tanıtıp öğretmeye çalıştıklarını söyledi. Bu tür iyi ve güzel ahlakları insanların küçük yaşlarda öğrendiğinin altını çizen Kaya, ?Okul olarak topluma faydalı, bilgili ve örnek olacak, güzel ahlaklı bireyler yetiştirmeye hedefliyoruz. Bu kapsamda anaokulu öğrencilerinin engellilerin yaşadığı rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek, burada engellilerle tanışıp sohbet ettikten sonra onlara karşı ne kadar duyarlı ve hassas olmaları gerektiğini öğrenmiş oldular. Biz, çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren hep iyiliği, güzelliği, yardımseverliği ve kardeşliği öğretiyoruz.? dedi.