BÜYÜDÜĞÜ KÖYÜN OKULUNA İSMİ VERİLDİ

BÜYÜDÜĞÜ KÖYÜN OKULUNA İSMİ VERİLDİ

Şehit Polis Memuru Abdullah Kocaer´in adı doğup büyüdüğü köyünde bulunan idem ilk ve Ortaokulu´na verildi.

Şehit Polis Memuru Abdullah Kocaer´in adı doğup büyüdüğü köyünde bulunan idem ilk ve Ortaokulu´na verildi.

21 Mayıs 1996 yılında Batman´da teröristlerce haince şehit edilen Kozanlı Polis Memuru Abdullah Kocaer´in adı İdem İlk ve Ortaokulu´na verildi. İdem İlk ve Ortaokulu´nun adı Şehit Polis Abdullah Kocaer İlk ve Ortaokolu olarak alınan kararla değiştirildi.

Okulun adının değiştirilmesi ile ilgili olarak şehit polis memurunun ailesi okul bahçesinde yemekli bir açılış programı düzenledi.

Düzenlenen programa Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, Kozan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet İyim, Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Eroğlu, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, belediye başkan aday adayları, siyasetçiler, polisler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen isim değişikliği programında Şehit Abdullah Kocaer´in eşi Neşe Kocaer, polis memuru kızı Merve Kocaer Yavuz ve damadı polis memuru Ali Yavuz hazır bulundu.

Şehit ailesi okul isim değişikliği programına katılanları tek tek karşıladılar. Program 1 dakikalık saygı duruşu akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı. Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından 1996 yılında haince şehit edilen polis Abdullah Kocaer´in özgeçmişi okundu.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ve beraberindekiler açılışı gerçekleştirdiler.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği´nde görevli polis memurları tarafından okul binası içerisine şehidimizin anısının sonsuza dek yaşaması için köşe oluşturdu. Kaymakam Şafak Gürçam ve beraberindekiler oluşturulan şehidimizin köşesini de gezdiler.

Şehit Polis Memuru Abdullah Kocaer´in ailesi tarafından isim değişikliği etkinliğine katılanlara yemek ikramında bulunuldular.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, İdem İlk ve Ortaokulu´nun isminin Şehit Polis Memuru Abdullah Kocaer İlk ve Ortaokul´u olarak değiştirildiğini ifade etti. Gürçam; ?Şehit ve gazi aileleri bizlerin en büyük emanetidir. Emanetlerimize sahip çıkmak, onların sorunlarını gidermek devletimizin en asli görevlerindendir. Kaymakamlık olarak şehit ve gazi ailelerimizin her daim yanında olduk. Okula ismini veren Kahraman polis memurumuz Abdullah Kocaer´ide bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Onun ismi geleceğin teminatı çocukların okuduğu bu okulda sonsuza dek yaşatılacaktır. Ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum? diye konuştu.

/resimler/2018-12/19/1456570950141.jpg/resimler/2018-12/19/1457222825768.jpg