Anahtar Kelimeler: Büyük Zaferin Yılı

Büyük Zaferin 96. Yılı

Büyük Zaferin 96. Yılı

30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kozan´da bir dizi etkinlik düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kozan´da bir dizi etkinlik düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 96. yıl dönümü nedeniyle sabah saat 09.00´da Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı´na çelenk koyma töreni düzenlendi. Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ve Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk Atatürk Anıtı´na çelenk koyarak şükranlarını arz ettiler. Ardından bir dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı okundu.

Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı´nda görevli Jandarma Kıdemli Başçavuş Adem Dinler günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Her safhası tek tek düşünülerek kazanılan bu zaferin işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir zafer olduğuna dikkat çeken Kıdemli Başçavuş Dinler sözlerine şöyle devam etti:

/resimler/2018-8/30/1052281043655.jpg

?Anadolu halkı tek yürek olarak iç ve dış mihraklara karşı yokluklar ve büyük fedakarlıklarla verdiği mücadelede en son Başkomutanlık Meydan Muhaberesi´nide kazanıp kesin zafere ulaşmıştır. Kurtuluş mücadelesi ile düşmana üst üste darbeler vurulmuş ancak içerde yürüyüşe geçen düşmana kesin sonuçlu bir girişim gerekiyordu. 30 Ağustos Zaferi bu girişimin kesin sonucudur. Başta Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı´nın tüm kahramanlarını, vatanımızı korumak için canı pahasına görev yapan askerlerimizi, şehadet şerbetini içen tüm askerlerimizi, gazilerimizi ve vatanı koruyan vatandaşlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum? dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törende Emine Gümüş isimli öğrenci ?Bayrak? isimli şiiri okudu. Metin Celal Güvendik ise ?Bu Vatan Kimin? şiirini okuyarak törene katılanlar tarafından büyük beğeni topladı.

Hükümet Konağı bahçesindeki çelenk koyma töreninin ardından Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam makamında tebrikleri kabul etti. Protokol mensupları, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, kurum amirleri, STK temsilcileri ve törene katılanlar Kozan Kaymakamlığı´na geçerek buradaki kabul törenine katıldılar.

/resimler/2018-8/30/1052593231774.jpg