Büyük tesisin temel kazısına başlandı

Büyük tesisin temel kazısına başlandı

Kozan Ticaret Odası Başkan Adayı Hakan Ağca bölgeye kazandırmayı hedeflediği meyve ve sebze işleme tesisinin temel kazısına başladı.

 Aynı zamanda Kozan'da üretilen ürünlerin dağıtımı için Almanya’nın Nordrhein Westfalen ve Hamburg  şehirlerinde yatırıma başladı.

Kozan Adana Karayolu üzerinde bulunan ve 3 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan meyve ve sebze işleme tesisinde Kozan’a özgü meyve ve sebzelerin 1. kalitede olanların yaş olarak marka değerleri ile beraber pazara sunulacağı, ikinci ve üçüncü kalite ürünlerin ise kuru bir şekilde piyasaya sunulacağı, bir kısmının da meyve unu haline getirilerek gıda ve çeşitli sektörlerde kullanılmak üzere üretim yapılacağı kaydedildi.

Sektöründe bir ilke imza atacak olan ve diğer yatırımcılara örnek olmayı hedefleyen  Kozan Ticaret Odası Başkan Adayı Hakan Ağca tarafından kurulması planlanan tesiste soğuk hava deposu, meyve ve sebze kurutma, işleme tesisi ile bölgede çok sayıda Kozanlıya iş istihdamı sağlanması bekleniyor. 

Yaklaşık 25 Milyon Türk Lirası değerindeki yatırımını kendi memleketi Kozan’da yapan Kozan Ticaret Odası Başkan Adayı Hakan Ağca yaptığı açıklamada; “Kozanımıza kazandıracağımız bu yatırım ile çok sayıda hemşerimize iş istihdamı sağlamanın yanı sıra yöremizde üretilen meyve ve sebzelerimizi yaş ve kuru olmak üzere iki kategoride Kozanımızda marka değerleri ile üretilerek son ürünlerin katma değerlerinin ve işçiliğinin Kozan’da kalmasını ve  iş istihdamı oluşturulması anlamında hedefimizin bir tanesi de diğer yatırımcılarımızı da harekete geçirmesini hedeflemekteyiz. Bugün temel kazısına başladığımız tesisimizin 15 Mayıs 2022 tarihinde ana hizmet binası tamamlanacak olup en kısa sürede de makine ekipmanlarımızı temin edip, Ekim ve Kasım 2022 tarihinde fabrikamızı ilçemizde faaliyete geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

Başkan Adayı Hakan Ağca Kozan’daki yatırımı ile eş zamanlı olarak Almanya’nın Nordrhein Westfalen ve Hamburg şehirlerinde kuracağı soğuk hava depoları ile de Kozan’da üretilecek olan ürünlerin Avrupa pazarına dağıtım organizasyonu da planladığı kaydedildi.