Büyükşehir Belediyesi’nin kreş temeli atıldı

Büyükşehir Belediyesi’nin kreş temeli atıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Kozan'a yapılacak olan kreşin temel atma töreni Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi İsmet Atlı Şehir Stadyumu arkasında bulunan İtfaiye Müdürlüğünün hemen yanındaki 724 metrekare arsa üzerine 150 öğrencinin ağırlanabileceği kreş yapılacak.

Belediye ziyareti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve beraberindeki bazı belediye başkanları açılış öncesinde Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ı ziyaret ettiler. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, belediye başkanlarına Kozan'da üretilen yöresel ürünleri tanıtırken, Kozan'ın tarihi ve kültürel yapısının turizme kazandırılması noktasında yaptıkları çalışmaları anlattı. Özgan, kendisini ziyarete gelen bütün belediye başkanlarına yöresel ürünlerin bulunduğu hediye sepetini takdim etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Beypazarı Belediye Başkanı olduğu dönemde Kozan Belediyesi ile Beypazarı Belediyesi'nin kardeş belediye olduğuna dikkat çeken Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, 2004 yılında Kozan’da düzenlenen sempozyuma katılan Mansur Yavaş'a teşekkür etti. Mansur Yavaş'ın Beypazarı'na kazandırdığı dokuyu Kozan’a da yapmaya çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Kazım Özgan, ziyaretlerinden dolayı bütün belediye başkanlarına da ayrı ayrı teşekkür ederek, Kozan’ı tanıttı.

Temel atma töreni

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan kreşin temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma törenine; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İzmir Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Murat Uysal, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Açıkgöz, STK temsilcileri, daire amirleri, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreni öncesinde Kozan Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Açıkgöz bütün konuklara Hoşgeldin temennisinde bulundu.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’da Kozan'a geçmişte ve şu an yaptığı hizmetleri anlatırken, 2014 seçimlerinde kendisinin belediye başkanlığını kaybetmesine sebep olduğunu öne sürdüğü tarihi köprü yanındaki köprünün devamı içinde Zeydan Karalar’dan söz istedi. Adana Büyükşehir Belediyesi ile Kozan Belediyesi'nin sorunsuz bir şekilde istişare ederek çalışma yaptığına dikkat çeken Kazım Özgan, Beypazarı Belediye Başkanlığı döneminde de Mansur Yavaş'ın yaptığı çalışmaları örnek aldığını ve Beypazarı'na yapılan tarihi ve kültürel dokunun Kozan'a da yapılması için Kozan'da hizmet yaptığını açıkladı. Kozan'a ziyaretinden dolayı başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur yavaş'a ve bütün belediye başkanlarına teşekkür etti.

“Kozan'ın yeri bende başka”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Beypazarı Belediye Başkanlığı döneminde Kazım Özgan ve çalışma arkadaşlarını Beypazarı'na davet ettiğini, “Beypazarı'nda alın teri ile üretilen ürünlerin nasıl yapıldığını ve Beypazarı'nın nasıl kalkındığını yerinde gördüler” ifadelerini kullanarak;

"Kazım başkan ve beraberindeki heyet Beypazarı’nı gezerek yapılan çalışmaları Kozan'a da yapacaklarını söylediler. Bizler, kendilerini çok güzel bir şekilde ağırlamıştık. Daha sonra da ben Kozan'a geldim ve Kozan'ın tanıtılması için yapılan sempozyuma katıldım. Belediye meclislerinin aldığı karar ile Kozan Belediyesi ile Beypazarı kardeş şehir olmuştu. O kardeşlik de hala devam ediyor ve inşallah ilelebet devam eder” Ifadelerini kullandı.

“Yurt gezisine çıkmadım”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ismi cumhurbaşkanlığı için geçiyor. Mansur Yavaş'a sorulan “Yurt gezisine mi çıktınız?” sorusuna yaptığı konuşmada cevap verdi. Mansur Yavaş, yurt gezisine çıkmadığını Gaziantep'te düzenlenecek olan CHP'li belediyelerin toplantısı için bölgeye geldiğini, Zeydan başkanın davetiyle Kozan'daki kreş temel atma törenine katıldığını belirtti.

“İnşallah biz de uyum içerisinde çalışırız”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı konuşmasında, Ankara'da yaptığı hizmetleri anlatırken, Kozan Belediyesi ile Adana Büyükşehir Belediyesi arasındaki ilişki benzerinin Ankara'da olmadığını ifade etti. Kendilerinin el uzaklıklarını ifade eden Mansur Yavaş, uzattıkları elin tutulması halinde daha başarılı olacaklarının altını çizdi. Kazım Özgan'ı ve Zeydan Karalar’ı tebrik eden Mansur Yavaş, çalışmalarının bu şekilde devam etmesini temenni etti.

“Bu sefer yedirmeyeceğim”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da kreş temel atma töreninde konuştu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar göreve başladığı günden bu yana belediye ekonomisinin güçlendiğini, borçların yavaş yavaş azaldığını ve hizmette hızlı bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’a İthafen, tarihi köprü yanındaki köprünün devamı için söz verdi. “Bu sefer Kazım Özgan'ı yedirmeyeceğim” diyen Zeydan Karalar köprünün devamı için çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti.

724 metrekare arsa üzerine yapılacak olan 150 öğrenci kapasiteli kreşin temeli belediye başkanları ve davetlilerin butona basmaları ile atıldı.