Anahtar Kelimeler: mutlu sonla bitti

Çaba, mutlu sonla bitti

Çaba, mutlu sonla bitti

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın çabası sonuç verdi. Olimpik yüzme havuzu restoresi tamamlandı. Havuz test aşamasında, açılmayı bekliyor.

2019 yerel seçimlerinin sonuçlanması ile birlikte kapanan Sami Açıkgöz Olimpik Yüzme Havuzu o günden bugüne kadar açılmayı bekliyor. 2014 yılında yürürlüğe giren büyükşehir yasası ile birlikte tapusu Kozan Belediyesinde olan havuz Adana Büyükşehir Belediyesine devredilmişti. Musa Öztürk döneminde açık kalan havuz ve işletmesi 2019 yerel seçimlerinden sonra yapılamadı.

Sürekli gündeme gelen havuz meselesi ile ilgili olarak geçtiğimiz aylarda müjde veren Belediye Başkanı Kazım Özgan tapunun yeniden kendilerine geçtiğini, restore çalışmalarının tamamlandıktan sonra havuzun 1 Temmuz tarihinde açılacağını kamuoyuna bildirmişti. Restore çalışmalarına devam eden havuz 1 Temmuz'da açılmadı ama bu ay bitmeden bütün işlemleri tamamlandı. Havuzun motor kısmı şu anda test aşamasında. Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın test aşaması bittikten sonra burayı halka açması bekleniyor.

Havuzun ismi değiştirildi

Mehmet Açıkgöz döneminde yapılan ve dönemin bölgedeki en büyük olimpik yüzme havuzlarından biri olan Sami Açıkgöz Olimpik Yüzme Havuzunun adı yapılan restore çalışmalarının ardından değiştirildi. Tabelada Kozan Belediyesi Mehmet Açıkgöz Yüzme Havuzu ve Aquaparkı olarak değiştirildi. Belediye başkanı Kazım Özgan, 1994-2004 yılları arasında Kozan'da belediye başkanlığı yapan ve belediye başkanlığı yaptığı dönemde havuzu sıfırdan yapan Mehmet Açıkgöz'ün isminin verilmesinin uygun olduğunu dile getirdi.

Yüzme havuzunun sadece havuz kısmı değil diğer bölümleri de restore edildi. Giriş bölümüne parke taş döşenirken, duvarlarda yeniden boyandı. Başkan Özgan, sokak sanatçıları tarafından duvarlara Kozan ile ilgili değişik figürlerin çizileceğini ifade etti.

34 metrelik aquapark yapıldı

Olimpik yüzme havuzu özelliğini yitiren havuza aquapark yapıldı. 34 metrelik aquapark şimdiden vatandaşlar arasında çok konuşulmaya başlandı. Havuzun 5 metre olan derinliği ise 1.60 santime düşürüldü. Çocuk bölümü de aynı şekilde aşağı düşürüldü. Bunun yapılmasının sebebinin havuz maliyetlerinin çok yüksek olmasından dolayı olduğu belirtildi.

Kazım Özgan, inat etti bitirdi

Kozan Ekspres Gazetesi olarak 1 Temmuz tarihinde açılması gereken havuzun bir türlü açılamadığını bu yılda havuzun hayal olduğunu dile getiren bir haber yayınlanmıştık. Yaptığımız bu haberin ardından belediye başkanı Kazım Özgan, çalışmalara ara vermeden devam etti. İşçiler gece gündüz çalışarak havuzu restore ederek kullanıma hazır hale getirdiler. Bu süreç yaklaşık 3 haftayı buldu.