Anahtar Kelimeler: Camiler Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Geçtiğimiz günlerde yeni atanarak göreve başlayan Kozan İlçe Müftüsü Celil Karaca 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler Ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle basın mensupları ile toplantı gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde yeni atanarak göreve başlayan Kozan İlçe Müftüsü Celil Karaca 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler Ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle basın mensupları ile toplantı gerçekleştirdi.

Kozan İlçe Müftülüğü´ne yeni atanan Celil Karaca 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler Ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle müftülük toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya geldi.

Öncelikle kendini tanıtan Kozan İlçe Müftüsü Celil Karaca ardından şu ifadeleri kullandı:

?Bizim görevimiz bütün insanlığa dini ibadeti en iyi şekliyle öğretmektir. Bu manada da örnek olmaktır. Bu haftanın camiler haftası olarak isimlendirilmesinin sebebi, İslam dininin ibadet yerinin olmazsa olması camilerdir. Yeryüzünde ilk inşa edilen mabet Kabe´dir. Kıblemiz Kabe´dir. Dolayısıyla camiler Kabe´nin birer şubesidir. Camiler o beldenin ve bölgenin İslam coğrafyası olduğunun göstergesidir. Dolayısıyla cami denildiğinde akla ne gelir. Kur´an akla gelir. İslam dini akla gelir ve Peygamber Efendimiz aklımıza gelir. Caminin insan hayatında önemli bir yeri vardır. Bu manada bu hafta camiler haftası olarak isimlendirilmiştir. Bu camilerde din görevlilerimiz olması hasebiyle bu haftaya onların da ismi eklenerek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır. 1986 yılında ilk defa kutlanmış ve bugüne kadar da bu hafta kutlanmaktadır. Bu vesile ile camilerimize olan ilgi ve alakayı artırmak, cami içi ve dışı bütün din hizmetlerini topluma anlatmak, hayatın kıyısında köşesinde kalmış camileri yine hayatın merkezine çekebilmek için bir imkan ve fırsat olarak bu haftadan istifade etmeyi amaçlamaktayız? diye konuştu.

Kozan İlçe Müftüsü Celil Karaca, Kozan İlçe Müftülüğü olarak 1-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek programı da basın mensupları ile paylaştı.

Kozan İlçe Müftülüğü olarak 1-7 Ekim tarihleri arasında okul ziyaretleri, hastane ziyareti, protokol ziyaretleri, emekli olmuş din görevlileri ziyaretleri, konferanslar, seminerler ve bir çok konu hakkında bilgi verdi.

Perşembe günü saat 16.30 da Özden Kültür Merkezi´nde Hoşkadem Camii imam Hatibi Abdurrahman Yılmaz ve Kozan ilçe Müftüsü Celil Karaca haftanın önemini belirten konferans verecek. Bunların yanı sıra radyo ve televizyon programları ile 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası icra edilmiş olacak.