Can ?Hesap verme sırası kumpası kuranlarda?

Can ?Hesap verme sırası  kumpası kuranlarda?

Geçtiğimiz günlerde gündeme taşıdığımız Kozan Devlet Hastanesi eski Başhekimi Süleyman Can´a kurulan kumpas haberinin ardından Süleyman Can kendine ait sosyal medya hesabı facebook´tan olaya açıklık getirdi.

Geçtiğimiz günlerde gündeme taşıdığımız Kozan Devlet Hastanesi eski Başhekimi Süleyman Can´a kurulan kumpas haberinin ardından Süleyman Can kendine ait sosyal medya hesabı facebook´tan olaya açıklık getirdi.

Süleyman Can´ın ifadeleri aynen şu şeilde:

?İsterseniz olaya biraz açıklık getireyim;

 KUMPAS BÜYÜK

15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen sonrasında ortalıkta fırsatçılar kol gezmeye başladı. Beni nasıl Başhekimlikten aldırırım hesabını en ince detayına kadar hesaplayıp planı kurgulamışlar. O dönemde açığa alınmamdaki tek neden bana ait olmayan bir dernek(Agid) üyeliği. Şimdi isterseniz KUMPASI detaylı bir şekilde anlatayım sizde okuyun: Dernekler Müdürlüğünde, Ohal büroda, Emniyette, Savcılıkta benim adıma hiçbir derneğe üyeliğim gözükmüyor. Ancak; hayatımda hiçbir derneğe üye olmamama rağmen, Sağlık Bakanlığına, birileri tarafından 15 Temmuz´un hemen arkasından, Agid üyesidir şeklinde sahte bir evrak düzenlenerek bildirim yapılıyor. Ve bu şekilde açığa aldıttırılıyorum. Açığa alınınca da Başhekimlik sözleşmem fesih ediliyor. Böylece kumpasın ilk aşaması tamamlanmış oluyor. Tabi kumpas bununla kalmıyor. Türkiyede hiçbir kurumda yapılmayan bir uygulama yapılıyor.  Ben açığa alındıktan sonra yetkileri devir alan, o zamanki durumu fırsat bilen, Kozan Devlet Hastanesinin idarecileri tarafından, henüz 24 saat geçmeden, sırf benim açığa alınmam gerekçe gösterilip suç duyurusu yapılıyor. Evet yanlış anlamadınız. İhraç olan bir çok kişiye bile adli işlem yapılmazken sadece açığa alınmam gerekçe gösterilip, hem de hastanem tarafından 24 saat içerisinde suç duyurusu yapılıyor. Amaç bir an önce adli sürece dahil olmamı sağlamak.

 Çünkü onlarda biliyorlar ki bir süre sonra gerçek ortaya çıkacak ve iade olacağım. Çok şükür alnımız Ak; Emniyete, Savcılığa o dönemde ifademizi verdik ve iade olacağımız günü beklemeye başladık. Tabi ben o zaman dernek üyesi olarak bildirildiğimi bilmiyorum. Açığa alındıktan 3 ay sonrasına kadar da öğrenemedim. Ne hikmetse bu durum da birileri tarafından gizlendi. KUMPAS BÜYÜK ama RABBİM herşeyden büyük. Açığa alındıktan yaklaşık 3 ay sonra, Sağlık Bakanlığına, birileri tarafından dernek üyesi olarak bildirildiğimi bir şekilde ögrendim.(Tabi ögrenemeyebilirdimde!!) Adana Valiliği Dernekler Müdürlüğünden hayatımın hiç bir döneminde, hiçbir derneğe üye olmadığıma ait belgeyi aldım, Sağlık Bakanlığına elden götürdüm ve göreve iadem gerçekleşti. Adli süreç de geçtiğimiz günlerde sonlandı.

Hakkımda beklediğimiz üzere Beraat kararı verildi. Anlattıklarımla ve anlatamadığım bir çok detayla ilgili belgeler elimde mevcut.

 Çok şükür hiç bir zaman, hiç bir hususta endişemiz olmadı.

Şimdi sizin kadar ben de merak ediyorum. bana ait olmayan Fetö ilişkili bu dernek üyeliğini kim , kimler, nasıl ve ne amaçla bildirdi. Konu ile ilgili Önümüzdeki günlerde Dava açacağım ve suç duyurusunda bulunacağım.  Ve bu kumpasın altından her kim ve kimler çıkarsa isimlerini tek tek ifşa edeceğim. Söylediğim gibi konuşma sırası çok şükür şimdi bize geçti, hesap verme sırası ise kumpası kuranlarda.?.