Anahtar Kelimeler: Çanakkale çocuklara aktarılıyor

Çanakkale ruhu çocuklara aktarılıyor

Çanakkale ruhu çocuklara aktarılıyor

Kozan'da Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Gezici Müzesi Osmangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda ziyarete açıldı.

 Kozan Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğinde organize edilen programda, Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Gezici Müzesi Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü'nün katılımı ile ziyarete açıldı. Geçtiğimiz hafta Tepecikören İlköğretim Okulu’nda açık kalan müze, bir hafta boyunca ziyarete açılacak.

Gezici müzenin açılışına Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Sönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Keleş , kurum müdürleri, daire amirleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kozan Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Sümmani Göztaş, gençler ve çocukların ataları tarafından devleti ve milleti, çocuklarının ve torunlarının geleceği için Çanakkale Cephesi’nde yaşanan destansı mücadeleyi bu müze ile yakından görme ve anlama imkanı bulacaklarını söyledi.

Müze müdürü katılımcılara 1915 Çanakkale Savaşı'nda yaşanan olayları anlattı. Çanakkale ruhunun yaşatıldığı müze pazar gününe kadar öğrencilere ve sivillere ücretsiz bir şekilde açık kalacak.