Anahtar Kelimeler: Çanakkale Zaferi’ . kutlandı

Çanakkale Zaferi’nin 106. yılı kutlandı

Çanakkale Zaferi’nin 106. yılı kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yılı nedeniyle Kozan'da bir dizi etkinlik düzenlendi.

Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Topçu; “Çanakkale öyle bir mücadeledir ki, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır. Osmanlı Devleti'nin yıkılış sürecinde olan bu savaş I. Dünya Savaşı'nın da önemli bir cephesini oluşturmaktadır."

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yılı nedeniyle Kozan'da bir dizi etkinlik düzenlendi.

Kozan'da düzenlenen 18 Mart törenleri Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na protokol, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin çelenk koyması ile başladı.

Törende konuşan Kozan Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Topçu; "Başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere Çanakkale Savaşı'nın destanını yazan tüm kahramanlarını, mukaddes vatanı için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızın ve hayatını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

“Bu zafer kolay elde edilmemiş, Türk milletinin Anadolu'daki varlığının devamı bu savaşın kazanılması ile mümkün olmuştur” diyen İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Astsubay Çavuş Mertcan Bozan: “Türk askeri düşman güçlerine “Çanakkale Geçilmez” dedittirmiştir. Çanakkale Zaferi Türk milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmayarak, dünya milletlerinin düşünce yapısının değişimine de büyük etki etmiştir.”

 "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale savaşlarında özellikle Anafartalar civarında askerleriyle verdiği üstün mücadele ve 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık dünyada çok az milletin gösterebileceği bir kahramanlık destanıdır” sözleriyle konuşmasına devam eden Jandarma Astsubay Mertcan Bozan "Çanakkale savaşlarını benzersiz kılan, İşgalci devletlerin dönemin en muazzam savaş gemileri ve binlerce askeri ile boğazı kuşatarak arsızca saldırması değil, gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden Aziz Mehmetçiktir."

Öğrenciler tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü gününe özel şiirler okundu.

Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen programın ardından protokol mensupları Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Fikret Topçu'yu ve şehit ailelerini ziyaret ettiler. Kozan Asri Mezarlığı'nda bulunan Garnizon Şehitliği ve Polis Şehitliği ziyaret ederek, şehitlerimizin mezarlarına kırmızı Karanfiller bırakıldı. Hoşkadem Camii İmamı Abdurrahman Yılmaz tarafından bütün şehitlerimiz için dua edildi.