Anahtar Kelimeler: Çareyi çekicisinde buldular

Çareyi araç çekicisinde buldular

Çareyi araç çekicisinde buldular

Kozan'da yaklaşık 3 hafta önce çardaktan düşerek belini kıran hastanın hastaneye kontrole gitmesi için hastaneden hasta nakil aracı istendi. İsteği yerine getirilemeyince araç çekicisi ile hastaneye götürüldü.

65 yaşındaki Ali Yücel yaklaşık 3 hafta önce evinin önünde bulunan çardaktan düştü. Düşmesi sonucunda beli kırıldı. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanın hastanede kontrolü yapılması gerekiyordu. 112 arandı. Ambulans istendi. 112 kendilerinin ambulans veremeyeceğini, hastaneden hasta nakil aracı istenmesi gerektiğini aileye bildirdi. Aile hastane ile irtibata geçti ancak olumlu cevap alamadı. Durum belediyeye de bildirildi ancak oradan da olumlu cevap alınamadı. Hasta yakınları komşuları olan Cengizhan Şenöz'e durumu anlattılar. O da çaresizliği araç çekicisinde buldu. Eve araç çekicisi çağrıldı. Hasta kontrollü bir şekilde araç çekicisine yerleştirildi. Daha sonrasında Kozan Devlet Hastanesi’ne kontrole götürüldü.

 Komşu Cengizhan Şenöz; "Komşumuz 22 gün önce çardaktan düştü. Düşmesi sonucunda beli kırıldı. Ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavisi tamamlandı daha sonra evine getirildi. Komşumuzu kontrole götürecektik, ambulans istedik. 112 bize Hasan Nakil Ambulansı ile götürülmesi gerektiğini söyledi. Gelmeyince belediyeyi aradık. Onlar da hizmet veremeyeceklerini söylediler. Çareyi çekici çağırıp çekicide bulduk. Çekici ile hastamızı hastaneye getirdik. Durum bu şekilde" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde morg meselesi yüzünden gündeme gelen Kozan Devlet Hastanesi’ndeki bu durum karşısında hastane yönetiminin nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu oldu. Hasta nakil aracı hangi şartlarda, kimlere hizmet veriyor? Hastanın bu isteği neden geri çevrildi? Bu konularla ilgili olarak hastane yönetiminden kamuoyunu bilgilendirici bir açıklama bekleniyor.

Kaynak: Ali GÖKDAL – www.kozanmedya.com