Cengiz Ayhan; ?Mahallemi ailem gibi görüyorum?

Cengiz Ayhan; ?Mahallemi ailem gibi görüyorum?

Muhtarlarımızı tanıyalım köşesinin bu haftaki konuğu 2. kez muhtarlığa seçilen Çanaklı Mahallesi Muhtarı Cengiz Ayhan.

7 adayın yarıştığı Çanaklı Mahallesi´nde yeniden muhtar seçilen Cengiz Ayhan mahallenin sorunlarını Kozan Ekspres Gazetesi´ne anlattı. Her mahallede olduğu gibi Çanaklı Mahallesi´nde de birçok sorunun olduğunu dile getiren Cengiz Ayhan, sorunların çözümü noktasında gece gündüz çalıştığını ifade etti.

CENGİZ AYHAN KİMDİR?

1965 yılında Çanaklı Mahallesi´nde dünyaya gelen Cengiz Ayhan, Ticaret Meslek Lisesi mezunu. Evli ve iki çocuk babası olan Cengiz Ayhan´nın ailesi 1918 yılından bu yana Çanaklı Mahallesi´nde yaşıyor.

?Musa başkanla istişare ile çalıştık?

Çanaklı Mahallesi Muhtarı Cengiz Ayhan 2014 yerel seçimlerinde Çanaklı Mahallesi muhtar adayı olarak çalışma yapmış, yapılan seçimlerden sonra da Çanaklı Mahallesi´nin muhtarı olmuştu. Geçen 5 yıllık süre içerisinde eski dönem Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Cengiz Ayhan, 5 yıllık süre içerisinde 38 sokağın tamamen asfaltlandığını söyledi. Mahallede yaşanan birçok sorunun giderildiğini ifade eden Cengiz Ayhan, yeni dönemde yeni belediye kadrosu ile de uyumlu bir şekilde çalışmak istiyor.

?Çanaklı Mahallesi´ne kuruluşundan bu yana el atılmamış?

Çanaklı Mahallesi´nde yaşayan Cengiz Ayhan kendi dönemine kadar Çanaklı Mahallesi´ne hiçbir hizmetin gelmediğini söyledi. Şevkiye Mahallesi´nin ayrılmasıyla birlikte, kendi çapında tek mahalle olan Çanaklı Mahallesi geniş mahalle sınırları ile de Kozan´ın kırsal mahallelerinin başında geliyor. Genelde maddi durumu iyi olmayan ailelerin yaşadığı mahallede sorunların olduğunu söyleyen Cengiz Ayhan, bugüne kadar mahalleye hizmet anlamında hiçbir şeyin yapılmadığını söyledi.

7 ADAY İLE YARIŞTI

31 Mart yerel seçimleri öncesinde kendisi ile birlikte 7 adayın seçimleri kazanmak için mücadele ettiğini söyleyen Cengiz Ayhan, 5000 civarında seçmeni bulunan mahallede 1250 seçmenin oyunu alarak yeniden muhtar seçildiğini söyledi. Çanaklı Mahallesi çocuğu olduğu için mahallenin 7´den 70´e bütün sorunlarını yakın bildiği için halkın her daim yanında olduğunu söyledi.

?En büyük problemler yol, park ve sulama kanalı?

Kırsal mahalle olması sebebiyle birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Çanaklı Mahallesi Muhtarı Cengiz Ayhan, önceki dönem Belediye Başkanı Musa Öztürk zamanında başlatılan, ancak tamamlanamayan iki tane parkın bulunduğunu söyledi. Bu parkların ivedilikle yapılarak hizmete açılması gerektiğini söyleyen Cengiz Ayhan, bu parklardan başka mahallede parkın olmadığını söyledi. En yakın parkın çevre yolu üzerinde bulunan Rauf Denktaş Parkı olduğunu belirten Cengiz Ayhan, ?Mahallelinin akşam giderek çocuklarıyla birlikte vakit geçirebilecekleri hiçbir yer yok? dedi. Mahalle ortasından geçen Devlet Su İşleri´ne ait sulama kanalınında büyük tehlike arz ettiğini, kanal çevresinin girilmeyecek şekilde tellerle kapatılması gerektiğini vurgulayan Ayhan, bu konu ile ilgili olarak Devlet Su İşleri ile görüştüklerini ifade etti. Devlet Su İşleri kanal sisteminin kapalı sisteme geçirileceğini belirtti. Bundan dolayı da tel ile kapatma çalışmalarının yapılmadığını belirtti. Çanaklı Mahallesi Muhtarı Cengiz Ayhan yol problemlerinin olduğunu ancak 5-6 sokağın hızlı bir şekilde yapılması gerektiğinin altını çizdi. Bu sokaklarda araçların dahi zor ilerlediğine dikkat çeken Cengiz Ayhan, ?Bu problemler çözülünce biraz olsun nefes alacağız? dedi.

?Çanaklı TOKİ lerde bulunan su deposunun yeri değiştirilmeli?

Mahalle Muhtarı Cengiz Ayhan, mahallede zaman zaman su sorunu olduğuna dikkat çekti. Çanaklı TOKİ civarında bulunan su deposunun mahalle içinde kaldığını, bu deponun yaklaşık 300-400 metre yukarı taşınarak mahalledeki su sorununun %80 oranında giderileceğini vurguladı. Bununla ilgili olarak da çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Ayrıca Ayvalı Koyak civarında 5-6 evde hala içme suyunun olmadığını, buradaki vatandaşların tankerden su içtiğini belirtti.

?Aileme fazla vakit ayıramıyorum?

Çanaklı Mahallesi Muhtarı Cengiz Ayhan, özellikle Cumartesi ve Pazar günleri mahallede mahalle sakinlerinin düğün merasimleri olduğunu belirterek, muhtar olarak düğün merasimlerine katıldığını, mahallenin sorunlarıyla ilgilenirken ailesine fazla vakit ayıramadığını da sözlerine ekledi. Her ne olursa olsun mahallenin sorunlarını bilerek muhtar olduğunu kaydeden Cengiz Ayhan, Çanaklı Mahallesi sakini olmaktan ve Çanaklı Mahallesi´ne Muhtar olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Mahallesi´ni ailesi gibi gördüğünü söyleyen Ayhan, ailesinin probleminin çözmek için nasıl mücadele ediyorsa, mahallesinin sorunlarını çözmek için de öyle mücadele ettiğini söyledi.

Çanaklı Mahallesi Muhtarı Cengiz Ayhan Kozan Ekspres Gazetesi´ne kendisine böyle bir imkan tanıdığı için teşekkür etti. Mahallesinde yaşanan sorun ve sıkıntıların bir an önce giderilmesi için yetkililerden çözüm odaklı girişimler bekliyor.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak 2. dönem muhtarlığa seçilen Çanaklı Mahallesi Muhtarı Cengiz Ayhan´a başarılar diliyoruz.