Anahtar Kelimeler: Cengiz büyük hedefim istihdam”

Cengiz, “En büyük hedefim istihdam”

Cengiz, “En büyük hedefim istihdam”

AK Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Remile Cengiz; "En büyük hedefim Kozan’ı kalkınmada öncelikli bölge haline getirmek" dedi.

 

 

AK Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Kozanlı hemşiremiz Remile Cengiz, siyasi çalışmalarına başladı. 1979 Saimnbeyli doğumlu olan Kozan'da büyüyen Cengiz, milletvekili olması halinde en büyük hedefinin Kozan’ı kalkınmada öncelikli bölge haline getirmek olduğunu dile getirdi.

Ziyaretleri kapsamında, Kozan Ekspres Gazetesi’ni de ziyaret eden Remile Cengiz; "Eğer vekil olursam, bugüne kadar Kozan görmediğini görecek. Ben vekil olduğumda, 15 günde bir Kozan'da olacağım. Halkımı dinleyeceğim. Gazetecileri dinleyeceğim. Halka ineceğim. Şahsi olarak “benim oğlumu benim kızımı işe girdir” diye değil toplumsal olarak Kozan’a, Feke’ye, Saimbeyli’ye kısacası tüm bölgeye ne yapabiliriz onu planlayacağız” dedi.

Kozan'da yolların çok büyük bir problem olduğunu da dile getiren AK Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Remile Cengiz, ilk yapmak istediği konulardan bir tanesinin de Kozan'daki bütün yol problemlerini çözmek olduğunu sözlerine ekledi. Yolların berbat durumda olduğunu ve bu konunun da kanayan bir yara haline geldiğinin altını çizdi.

İstihdam konusuna da değinen Cengiz, Kadirli'de 2 organize sanayi bölgesinin bulunduğunu, Kadirli’nin kalkınmada öncelikli bölge olduğunu da dile getirdi.

Remile Cengiz; "Kozan neden kalkınmada öncelikli bölge olmasın? Kozan'daki Organize Sanayi Bölgesi yeterli değil. Kozan'da neden olmasın ikinci bir organize sanay. Yatırım danışmanı olduğum için inanın ki öyle yerlere öyle projeler çıkarıyoruz ki benim memleketimdeki insanlar hibelerden bir haber. Ben kısacası buraların sesi olmak istiyorum. Gidip orada koltukta oturma meraklısı değilim. Makamı zaten çok sevmem. Sıkılırım ben oturmaktan. Ben çalışmalıyım, aktif olmalıyım. Bu bölgelerde kadınların sesi olmak istiyorum. Kadınlara iş ortamı yaratmak istiyorum” dedi.

Remile Cengiz, Kozan'da en büyük hedefinin Kozan’ı kalkınmada öncelikli bölge haline getirmek olduğunu da sözlerine ekledi.

Relime Cengiz kimdir?

1979 doğumlu olan Remile Cengiz, aslen Saimbeyli Karakuyu’lu. Kozan'da büyüyen eğitimini tamamlayan ve daha sonrasında da lisans mezunu olan Remile Cengiz, Hibeder’in Adana temsilciliğini de yapıyor. Evli ve iki çocuk annesi olan Cengiz aynı zamanda çiftçilik ile de uğraşıyor.