Cezaevi Kütüphanesi için kitap bağış kampanyası başlatıldı

Cezaevi Kütüphanesi için kitap bağış kampanyası başlatıldı

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile cezaevlerinde kütüphane kurulması için Kozan'da da kitap bağış kampanyası başlatıldı.

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Türkiye'de bulunan bütün cezaevlerinde kütüphane kurulmasına ilişkin protokol imzalandı. Protokol kapsamında Kozan'da da kitap bağış kampanyası başlatıldı. Mevcutta bulunan kütüphanenin daha da geliştirilmesi için başlatılan kampanya dahilinde Adalet Sarayı önünde stant kuruldu. Düzenlenen kitap standını Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ile Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, İlçe Jandarma Komutanı Nuh Anacık, Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, denetimli serbestlik müdürü Mahmut Kıran, cezaevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Furkan Aslan, Kozan İlçe Emniyet Müdür vekili İbrahim Güvenç, Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Şenoğul, Kütüphane Müdürü Emrah Kızıldağ ve STK temsilcileri ile vatandaşlar ziyaret etti. Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ve standı ziyaret edenler ellerinde bulunan kitapları bağışladılar. Kozan Cumhuriyet Başsavcısı  Yunus Fırat Kozan cezaevinde okuma oranının yüzde seksen civarında olduğunu, mevcutta bulunan kütüphanenin daha da genişletilerek hükümlülerin kitap okuma alışkanlığının daha da arttırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam’da Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile başlatılan kitap bağışı ile ilgili olarak okumanın önemine dikkat çekti. Kendisinin de çok okuyan bir kişi olduğunu ifade eden Kaymakam Şafak Gürçam kitap bağışı yapanlara da ayrı ayrı teşekkür etti. 1 Haziran 16 Haziran tarihleri arasında Kozan Adalet Sarayı önünde cezaevi kütüphaneleri için başlatılan kitap bağışı standı açık kalacak.