CHP´ DE 7 FARKLA KARAOĞLU DÖNEMİ BAŞLADI

CHP´ DE 7 FARKLA KARAOĞLU DÖNEMİ BAŞLADI

Yapılan CHP seçimlerinde kazanan Erkan Karaoğlu ve ekibi oldu. Sandıktan çıkan sonuç ise adeta partilileri heyecanlandırdı.

 

CHP Kozan İlçe Başkanlığı için iki liste yarıştı. Kırmızı liste ile mevcut Başkan Yusuf Karavelioğlu ve ekibi, mavi liste ile Erkan Karaoğlu ve ekibi yarıştı. Seçim sabah saatlerinde başladı. Akabinde divan heyeti kuruldu ve kısa konuşmalara yer verildi. Daha sonra saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile ilçe yönetiminin icraatları ve mali bilanço okundu. Daha sonra dilek temennilerden sonra seçime geçildi.

Seçimlerin başlaması ile iki tarafta da heyecanlar yükseldi. Delegelerin oy kullanım süreleri saat 17.00 a kadar sürdü. Saatler 17.00´ da son buldu.

Sandıklar açıldı ve kullanılan oylar sayılmaya başladı. Oy sayımında alanda bulunun partililerin tuttuğu hesaplarda eşitlik son oylara kadar bozulmadı. 

Son oylarında sayılması ile açıklanan oy sayısı ise şöyle. Toplamda 241 delegenin oy kullanması gerekirken iki delege oy kullanmadı. Toplam oy kullanan delege sayısı 239 kişi olarak sayıldı. Kullanılan 239 oyun 116 tanesini mevcut Başkan Yusuf Karavelioğlu alırken, 123 oyu da Erkan Karaoğlu alarak seçimin galibi oldu.

Sonuçların açıklanmasından sonra Erkan Karaoğlu ve destekleyenleri seçimi kazanmanın sevincini yaşadılar. 

Daha sonra Yusuf Karavelioğlu kısa bir konuşma yaptı ve şunlara değindi. " Bu gün burada şahısların kazanmasının önemli olmadığını ilk baştan beri söylemekteyim. Kazanan arkadaşıma hayırlı uğurlu olsun kendisini tebrik ediyorum. Burada ilçe başkanlığını kazanmak yâda kaybetmek önemli değil. Önemli olan Cumhuriyet Halk Partisi´ nin kazanması, önemli olan, Kozan ve ülkemizin kazanması. Erkan kardeşimin de layıkıyla çalışacağına inanıyorum. Çünkü bizler layıkıyla çalıştık, her zaman bir adım önde gitmeyi hedefledik. Şahsıma oy veren veya vermeyen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyor, yeni yönetime başarılar diliyorum" dedi.

Ardından yeni seçilen CHP Kozan İlçe Başkan´ ı Erkan Karaoğlu ise; " Yusuf Başkanında dediği gibi burada kazanmanın bir önemi yok. Amaç kardeşlik olsun, dostluk olsun. Burada kazanan bence Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Bu başarıyı inşallah ülkemizde de gösterir ve iktidar oluruz. Zaten amacımız yerel seçimlerde belediyeyi almak. Hedefimiz bu önümüzdeki seçimlerde çok çalışıp belediye seçimlerinde Kozan Belediyesini kazanmak olacak. Bu çalışmada en az 6 ay en fazla 1 yıl içinde bir başkan adayı çıkartıp çalışmalara hiç vakit kaybetmeden başlayacağız. Özellikle köylerimizi tek tek ziyaret ederek gidilmedik köy bırakmayacağız. Tabi bunları yaparken ekibimizle birlikte çalışacağız. Zaman zaman Yusuf başkandan bilgiler, fikirler alacağız. Bu sebepten dolayı şahsım ve ekibim adına bizlere oy veren veya vermeyen tüm partili kardeşlerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.