Anahtar Kelimeler: KONGRE HEYCANI

CHP DE KONGRE HEYCANI

CHP DE KONGRE HEYCANI

Cumhuriyet Halk Partisi Kozan İlçe Teşkilatı olağan kongresi Cumartesi günü Kozan Belediye Sinemasında yapılacak.

 

Cumartesi günü sabah saat 9´ da başlayacak olan kongrede ilçe başkanlığı için 2 listesinin yarışması bekleniyor.

Mevcut ilçe başkanı Yusuf Karavelioğlu 4 yıl görev süresinin ardından tekrar aday olacağı kesinlik kazanırken Karavelioğlu´ un karşısında eski ilçe 2. başkanı Erkân Karaoğlu başkan adayı olarak liste çıkarmasına kesin gözü ile bakılıyor.

Kongre ilgili görüşlerine başvurduğumuz CHP tabanı "Bugüne denk ilçe başkanlığında böyle bir yarış görülmedi. Elbette siyasi partiler içersinde şuana kadar demokrasiyi çalıştıran tek parti CHP. Bu büyük bir gelişme merkez delege seçimleri sandık koyularak yapıldı. Merkezde Erkân Karaoğlu büyük bir fark ile çok sayıda delegeye sahip öte yandan köy delegeleri ise atama usulü ile ilçe teşkilatı tarafından yazıldı. Yani ilçe başkanı Karavelioğlu yazdı. İlçe başkanı kim olacak sorusuna bizlerde henüz bir yanıt bulabilmiş değiliz. Bu kongre sonuçları şimdiden çok merak ediliyor. Kazanan CHP olsun derken mevcut ilçe başkanı Karavelioğlu ve ilçe başkan adayı Karaoğlu sandıktan çıkacak olan sonuca saygılı olacaklarını açıkladılar.

Cumartesi günü saat 9´da başlayacak olan kongrede 242 delegeden 240 nın oy kullanmasında herhangi bir sakıncanın olmadığı öğrenilirken, merkezde 110, kırsal mahallelerde ise 132 delegenin bulunduğu kaydedildi.