Anahtar Kelimeler: Beklenen Liste Oluşmadı

CHP´de Beklenen Liste Oluşmadı

CHP´de Beklenen Liste Oluşmadı

24 Haziran´da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi Adana milletvekillerinin tamamı tasfiye edilerek Adana listesine alınmadı. Ayrıca Adana´nın Kuzey ilçelerini temsil edecek hiç kimsede listede seçilebi

24 Haziran´da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi Adana milletvekillerinin tamamı tasfiye edilerek Adana listesine alınmadı. Ayrıca Adana´nın Kuzey ilçelerini temsil edecek hiç kimsede listede seçilebilecek yerden yer bulamadı.

Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem için Adana milletvekili adaylarını belirlerken mevcut Adana milletvekillerinin hiçbirini yeniden aday göstermedi. Adaylar gösterilmediği gibi Adana´nın İmamoğlu, Aladağ, Kozan, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerini temsil edecek bu yörenin evladı olan hiç kimsede listede seçebilecek bir yerden listede yer almadı.

Listenin 8. sırasında Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı ve Cumhuriyet Halk Partisi Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu´nun abisi Ertan Karaoğlu bulunuyor. Ayrıca 9. sırada Mustafa Kemal Özkan´da Kozanlı. İkisinden herhangi birinin veya buraları temsil edecek başka birinin CHP de yer almaması CHP tabanında kırgınlığa neden oldu.

Adaylar açıklanmadan önce İYİ Parti´nin seçimlere girebilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi 15 milletvekilini İYİ Parti´ye transfer etmişti. Yapılan transferden sonra İYİ Parti Kozan İlçe Başkanı olan Hamza Gültekin´in Cumhuriyet Halk Partisi ziyaretinde, CHP Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu, adaylar belirlenirken buralardan birinin listeye koyulması gerektiğini ifade etmişti.

CHP tabanında bu durum kırgınlığa neden olurken bazı vatandaşlar, ?Adana´nın kuzey ilçeleri neden böyle yalnız bırakıldı? Cumhuriyet Halk Partisi bu listeyi belirlerken hangi kriterleri göz önünde bulundurdu? Neden seçilebilecek bir yerden bu bölgeyi temsil edecek hiç kimse yok? Bu liste seçimlerde nasıl kazanç sağlar? Onu seçimden sonra göreceğiz? dediler.