ÇİFTÇİNİN ACI FERYADI: 110 DÖNÜM MISIR KURUDU, ZARAR 1 MİLYON 600 BİN TL!

ÇİFTÇİNİN ACI FERYADI: 110 DÖNÜM MISIR KURUDU, ZARAR 1 MİLYON 600 BİN TL!

Kozan'a bağlı Tufanlı Mahallesi'nde çiftçilik yapan Yunus Erkmen, 2. ayda ektiği 110 dönüm mısır tarlasını sulayamadığı için büyük bir zarara uğradı.

Yedigöze’den gelen kapalı sistem suyun balçıklı olması damlama sulama sisteminin tıkanmasına neden oldu ve mısırlar kurumaya başladı. Erkmen'in zararı 1 milyon 600 bin TL olarak hesaplanıyor.

Erkmen, 22 Şubat 2024 tarihinde ektiği mısırları bugüne kadar sadece bir kez sulayabildiğini ve gelen suyun da balçıklı olması nedeniyle damlama sulama sisteminin tıkanarak kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Kendisine "damlama harici sulama yok, salma sulama yasak" denildiğini ve bu nedenle damlama sulama sistemini kullandığını belirten Erkmen, filtrelerin 10 dakika içerisinde tıkanarak 110 dönüm mısırın zarar görmesine neden olduğunu söyledi.

Büyük bir zarara uğrayan Erkmen, yetkilileri göreve davet ederek "Böyle bir sistem olamaz, böyle çiftçilik yapılmaz. Benim bu zararım kim karşılayacak? Kim bu kadar insanların ahını çekecek?" diye feryat etti.

Erkmen, yetkililerden bölgeye inerek sorunu çözmelerini ve çiftçilere sahip çıkmalarını talep etti. Klima altında her şeyin güzel göründüğünü ancak sahaya inildiğinde gerçeklerin ortaya çıktığını ve çiftçilerin perişan olduğunu vurguladı.

Bu olay, bölgedeki çiftçilerin sulama sorununun ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililerden bu soruna acil çözüm bulunması ve çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi bekleniyor.