CİNAYET ŞÜPHELİSİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

CİNAYET ŞÜPHELİSİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Kozan’da Tuğçe Duman (27) ile dayısının dini nikahla birlikte yaşadığı Melek Elşemo'nun (24) şüpheli katil zanlısı Furkan A., geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

23 Mayıs gecesi Eskikabasakal Mahallesi Müftü Mustafa Sokak'taki kanal mevkisinde yoldan geçenler, park halindeki 01 AHG 364 plakalı otomobilin camlarında mermi izleri görünce jandarmaya haber verdi. İhbarla bölgeye sevk edilen ekipler, otomobilde Tuğçe Duman'ın cesedini buldu. Duman'ın pompalı tüfekle vurulduğu belirlendi. Jandarma, olay yerinde inceleme yaparken, yaklaşık 100 metre mesafede bir kadının daha cesedi bulundu. Bu cansız bedenin ise Duman'ın dayısının dini nikahla birlikte yaşadığı, Suriye uyruklu Melek Elşemo'ya ait olduğu belirlendi. Yapılan incelemelerin ardından Duman ve Elşemo'nun cenazeleri, otopsilerinin tamamlanması sonrası toprağa verildi.

Jandarma ekiplerince cinayet şüphelisi olduğu değerlendirilen Furkan A.'nın yakalanması için çalışma başlatıldı. O esnada cinayet şüphelisinin kuzeni Murat A. Cinayet şüphelisi olarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.  Jandarma, Furkan A.'nın yakalanması için özel ekip kurarak, ilçedeki tüm güvenlik kamerası görüntülerini saniye saniye izlemeye başladı. Bu sırada Furkan A.'nın Kayseri'de olduğu yönünde de bilgilere ulaşan özel ekip, çalışmalarını bu bölgede detaylı sürdürmeye devam etti.

Cinayet şüphelisi Furkan A. olaydan yaklaşık 8 ay sonra Kozan'daki evine geldi. Eve geldiğini öğrenen jandarma ekipleri Furkan A.’nın kaldığı eve operasyon düzenledi. Sabaha karşı düzenlenen operasyonla Furkan A. saklandığı evde kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Cinayet şüphelisi Furkan A'nın işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.