Cinayetin Azmettiricisi Yakalandı

Cinayetin Azmettiricisi Yakalandı

Adana´nın İmamoğlu ilçesinde yaklaşık 7 ay önce iki kolu olmayan engelli bir kişinin öldürülmesiyle ilgili cinayetin azmettiricisi olarak aranan zanlı Aksaray´da yakalandı. Olay, 11 Mart 2016 tarihinde gece saat 22:00...

Adana´nın İmamoğlu ilçesinde yaklaşık 7 ay önce iki kolu olmayan engelli bir kişinin öldürülmesiyle ilgili cinayetin azmettiricisi olarak aranan zanlı Aksaray´da yakalandı.
Olay, 11 Mart 2016 tarihinde gece saat 22:00 sıralarında meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, iki kolu olmayan engelli Murat Yılmaz (Enik Murat), gece yarısı kar maskeli 2 kişi tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüş, olayla ilgili iki şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı. Emniyette sorgulanan zanlılar Ahmet D. ve Selim Ş. cinayeti Yakup Altunbaş´ın işlettiğini söylemiş, ardından Yakup Altunbaş´ın aranmasına başlanmıştı. Yapılan çalışma neticesinde cinayet azmettiricisi Yakup Altunbaş´ın Aksaray´da olduğunu tespit eden İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Adana İmamoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçerek olayla ilgili ortak çalışma başlattı. Polis ekiplerinin yaptığı çalışmada, Altunbaş´ın Ereğli Kapı Mahallesi 1430 Sokakta bir evde olduğu tespit edildi. Bunun üzerine operasyon için düğmeye basan polis, cinayetin azmettiricisi ve bir başka silahlı saldırının faili olarak aranan Yakup Altunbaş´ı  sahte kimlikle olaydan yaklaşık 7 ay sonra yakaladı. Gözaltına alınan Altunbaş sorgulanmak üzere emniyete götürürken, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.