ÇKS KAYITLARI 1 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

ÇKS KAYITLARI 1 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 1 Eylül 2024 tarihinde başlayacağını duyurdu.

Çiftçilerin tarımsal faaliyetlerinin ülke genelinde kayıt altına alınarak, çeşitli desteklerden yararlanmalarını sağlamak amacıyla oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için başvuru takvimi açıklandı. Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada Kozan genelinde tarımsal üretim yapan çiftçileri, kayıt yaptırmaları konusunda uyardı.

İlçe Müdürlüğü, çiftçilerin devlet desteklerinden tam anlamıyla faydalanabilmesi için ÇKS başvurularının önemine dikkat çekti. Kozan'da üretim yapan çiftçilerin, tarımsal verilerini düzenli ve güncel bir şekilde toplayarak sisteme kayıt yaptırmaları gerektiği belirtildi. ÇKS’ye başvuran çiftçiler, desteklemelerden faydalanmanın yanı sıra, tarımsal üretim verimliliğini artırmaya yönelik çeşitli projelerden de yararlanabilecek.

Başvuru süresi 1 Eylül 2024 tarihinde başlayacak ve 31 Aralık 2024 tarihinde sona erecek. Çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları için başvurularını son güne bırakmamaları konusunda uyarılar yapıldı. Ayrıca, başvuruların Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bizzat yapılması gerektiği vurgulandı. İlçe müdürlüğü, kayıt sırasında gerekli evrakların eksiksiz olması gerektiğini belirterek, çiftçilere bu konuda detaylı bilgi alabilecekleri telefon numaralarını ve başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı.



Anahtar Kelimeler: KAYITLARI EYLÜL’ BAŞLIYOR