Anahtar Kelimeler: Corona virüsüne karşı proje

Corona virüsüne karşı dev proje

Corona virüsüne karşı dev proje

Kozan Kaymakamlığı corona virüs ile mücadele kapsamında, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın desteklediği proje için hazırlıklarını tamamladı. 36 adet dezenfektan tüneli ve 100 adet dezenfektan standı kurulacağının müjdesi verildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve her geçen gün insanları tehdit etmeye devam eden corona virüs ile mücadele kapsamında, Çukurova Kalkınma Ajansı destekleme verileceğini duyurdu. Bu kapsamda, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam başkanlığında proje için hazırlıklar yapıldı ve Çukurova Kalkınma Ajansına başvuruda bulunuldu. Yapılacak başvurunun ardından proje onaylandığı takdirde 36 ayrı noktaya dezenfektan tüneli konulacak. Ayrıca insanların toplu olarak bulunduğu ATM veya dolmuş duraklarına litrelik dezenfektan standı kurulacağı belirtildi.

Kaymakam Şafak Gürçam yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Dezenfektan tüneli kurulumu ile covid 19 salgını ile mücadeleye katkı sağlamak istiyoruz. Corona başta olmak üzere virüs ve bakteri içerikli her türlü salgına karşı önlem alınacaktır. Kamu hizmetlerini sürdürmek ve halkın en az zararla bu süreci atlatılmasını sağlamak amacıyla bu projeye başvurulduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

Kaymakam Şafak Gürçam proje için öngörülen sistemin Kaymakamlık, belediye, adliye, Kozan Ticaret Odası, Kozan Ticaret Borsası, hastane, sağlık ocakları, jandarma ve polis karakolları, kendi biriminde hizmet veren kamu kurumları gibi kamu hizmetlerinin verildiği merkezlerin ana giriş kapısına konulacak 36 adet dezenfektan tüneli ile binaya girmek isteyen vatandaşların tünelden geçerken ortalama 10 saniye 3D alandan fıskiyeler ile dezenfekten sıkılarak her yerinin dezenfekte olmasının sağlanacağını ifade etti.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ayrıca, insanların sık uğramak zorunda kaldığı ATM ve toplu taşıma duraklarında da litrelik 100 adet dezenfektan standının kurulacağını ve proje onaylandığı takdirde hemen uygulamaya konulacağını sözlerine ekledi.